Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka lesz Rómeó és Júlia

Ők alakítják a szerelmeseket a Szegedi Szabadtéri Játékok idei Shakespeare-bemutatójában. 

Azt régóta lehet tudni, hogy Hegedűs D. Géza állítja színre a Szegedi Szabadtéri Játékok ez évi prózai produkcióját. A Vígszínház színművész-rendezője elsősorban anyaszínházából válogatta a szereplőket. A világ egyik legszebb szerelmes története hosszú idő után tér vissza a Dóm térre. Ritkán van lehetősége a nézőknek ilyen romantikus környezetben, a csillagok alatt átélni a love story-t. 

Rómeót a Vígszínház színművésze, a Junior Prima-díjas Vecsei H. Miklós alakítja majd, aki amellett, hogy fordítóként, dalszövegíróként és rendezőként is tevékenykedik, tagadhatatlan, hogy a lányok kedvence. Partnere, aki a Capulet nevet is elhagyná szerelme kedvéért, Mészáros Blanka lesz. A Katona József Színház színésznőjét láthatták már a nézők a #sohavégetnemérős és a Brazilok című közönségfilmekben is. A két fiatal színész egy osztályba járt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Vecsei H. Miklós számára nem idegen Rómeó szerepe, Debrecenben már játszotta Shakespeare tragikus sorsú szerelmesét.

vecsei_miklos_eorifoto-1290757-horz.jpgVecsei H. Miklós, Mészáros Blanka (fotó: Eöri Szabó Zsolt, Nánási Pál)

Szabó Győző és Hegyi Barbara lesznek Júlia kérlelhetetlen szülei. Előbbi visszatérő vendég a Dóm téren, a Vígszínház színésznőjét viszont most üdvözölhetik először a nézők a Szabadtérin. Szintén a Vígből érkezik az előadás Tybaltja, Benvolio-ja és Mercutiója. Capuletné harcos unokaöccsét az az Orosz Ákos játssza majd, akit a nézők a Maladype Színház előadásaiból ismerhetnek, emellett pedig számos kőszínházi előadás és film - többek közt a #sohavégetnemérős és a Saul fia - fontos szereplőjeként láthatták már a Junior Prima-díjas színészt. 

Rómeó óvatos, a békét kereső barátját, Benvolio-t a szintén Junior Prima-díjas Józan László alakítja, akit a legtöbben a Barátok köztben láthattak, illetve színházban a Dzsungel könyve Mauglijaként, A Pál utcai fiúk Áts Ferijeként és Az Őrült Nők Ketrece Jacobjaként. Mercutio vagány, heves temperamentumát Hajduk Károly ölti magára Szegeden. A Jászai Mari-díjas színész szintén ismerős lehet az alternatív színházi életből is, bár a Víg előtt hosszú ideig a Katona József Színház oszlopos tagja volt. Egyik legutóbbi szerepében, a Hamlet Színészeként minden este nyíltszíni tapssal jutalmazzák. 

Paris-t, a Júlia kezére ácsingózó, kissé öntelt nemest Hajdu Steve kelti életre, akinek karikírozó humoráról legutóbb A tanú című darabban bizonyosodhattak meg a szegedi nézők. Lőrinc barátként Trill Zsolt adja majd össze titokban Rómeót és Júliát, a lány dajkája pedig Szűcs Nelli lesz. Mindketten a Nemzeti Színház színművészei. Montague-né szerepében Igó Évát láthatjuk, aki szintén a Vígből érkezik. Escalus herceg és Rómeó apjának megformálóját később jelenti be a fesztivál. 

A Rómeó és Júlia július 27-én, 28-án és 29-én lesz látható a Dóm téren.

(Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)

Kapcsolódó cikkek 

Nehéz nem a szakadékba ugrani, ha ki akarunk szállni a mókuskerékből - Interjú Vecsei H. Miklóssal
„Sok közös dolog van bennünk Rómeóval” – Villáminterjú Vecsei H. Miklóssal
Hogy ne győzzön le mindennap a félelem - Interjú Mészáros Blankával (7óra7)
Történjen valami! – Interjú Mészáros Blankával
Hegedűs D. Géza Rómeó és Júliát rendez jövőre a Dóm téren

süti beállítások módosítása