A darab, ami az idősebb korosztályt is közelebb viszi a kortárstánchoz

Az Újratölthető című táncdarab a generációs szakadékokat áthidalva, két tucat szépkorú, amatőr táncossal a színpadon ösztönöz közös gondolkodásra az életről.

Magyarország első közösségi táncelőadása egyszerre kutatja a jövőt és az egyén saját vágyait. Március 22-től az előadásban Juhász Kata partnere Takács László lesz.  

_dsc2133_1.jpgJuhász Kata (középen) az Újratölthető előadásában (forrás: Juhász Kata Társulat)

Az örök élet perspektíváját az egyéni élet szintjén egyértelműen pozitívan fogadjuk, azonban ideje számot vetnünk azzal is, hogy ha megvalósul, alapjaiban változtatja meg társadalmi berendezkedésünket, a gazdaság szerkezetét, a jogrendszert és családi viszonyainkat is. A Juhász Kata Társulat Újratölthető című előadása, ahogy a Ha sose halunk meg... alcím is utal rá, közös gondolkodásra ösztönzi a nézőket arról, mit hozhat a jövő, és miképpen változtathatja meg életünket, ha az emberi élet valóban szint korlátlanul meghosszabbítható lesz.   

Az előadás szereplői, Juhász Kata, Takács László és a Szenior Örömtánc Csapat tagjai végső soron saját identitásukat elemzik, hogy azt megőrizve, és arra építve hozhassák létre a jövő társadalmi berendezkedésének modelljét – egyelőre csak a tervező asztalon, vagyis a színpadon, a táncszínház eszközeivel. 

A változások iránya tehát nem feltétlenül pozitív, ezért tartotta fontosnak Juhász Kata koreográfus, hogy ezekről a kérdésekről elinduljon egy társadalmi párbeszéd a tánc eszközeivel. Az Újratölthető március 22-én, április 7-én és 8-án az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben lesz látható.

(Forrás: Juhász Kata Társulat)

süti beállítások módosítása