A nap fotója – Az aljasság hatalmáról

Alföldi Róbert a k2 társulat fiataljaival állította színpadra Shelley romantikus rémdrámáját, a Cenci-házat. Mészáros Csaba fotói.

Alföldi Róbert első alkalommal dolgozott független társulattal. A rendező korábban elmondta lapunknak, hogy a színészekkel való munkában semmi különbség nem volt aközött, hogy nagy tapasztalatú kőszínházi színészekkel vagy most a fiatalokkal állít színpadra egy darabot. „Legfeljebb vannak tapasztalatok, amik a fiataloknál még nincsenek. Ennyi. De én ugyanúgy küzdöttem a Richárddal, és a szöveggel, mint ezek a fiatalemberek most” – fogalmazott a Radnóti színházbeli III. Richárdra célozva, amelyben ő játssza a címszerepet. 

              Horváth Szabolcs az előadásban / Mészáros Csaba előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Shelley verses drámája valós történelmi eseményt dolgoz fel. A XVI. században élt család tragédiájának okozója az öreg Cenci gróf, akit egyre borzalmasabb tettek elkövetésére sarkall, hogy bármit megengedhet magának a hatalmának köszönhetően – és persze a pénzének, ami sokszor menti fel, hála a korrumpálható egyházi személyeknek és hatalmasságoknak. Olyan emberi mélységekben él, amelyeket nehéz elképzelni és feldolgozni – innen ered a készülő produkció romantikus rémdráma alcíme is.

Az előadás szereplői: Boros Anna, Borsányi Dániel, Domokos Zsolt, Horváth Szabolcs, Piti Emőke és Viktor Balázs. A Cenci-házat március 31-én mutatják be a Stúdió K-ban este fél 8-tól, az előadás ezt követően április 8-án és 28-án látható ugyanott.

Kapcsolódó cikkek

Alföldi: „Éppúgy küzdöttem a Richárddal, mint ezek a fiatalemberek most”

süti beállítások módosítása