A nap fotója – Az öngyilkosról

Horváth Csaba a Forte Társulattal állította színpadra a Szkénében Nyikolaj Erdman fekete komédiáját egy férfiról, aki öngyilkosságra készül, hogy másokkal jót tegyen.

Borzasztó következményei lehetnek, ha az ember életben akar maradni. Elég csak a hoppon maradt gyászoló tömegre gondolni. Lelketlenség. A szláv kultúra elemi tapasztalata sűrűsödik össze a múlt század húszas éveinek abszurd színdarabjában, Nyikolaj Erdman komédiájában. „Beleszerettem a hasamba elvtársak!” Mint egy felkiáltójel, úgy áll szemben az állástalan kispolgár a történelemmel. De mi sem rémisztőbb ennek a kis túlzással chaplini figurának, Szemjon Szemjonovics Podszekalnyikovnak az élethelyzeteiben, mint az önzetlenségből, mások javára elkövetett öngyilkosságtól való félelem.

                 Mészáros Csaba előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

A főbb szerepekben Fehér László, Andrássy Máté, Földeáki Nóra, Kádas József és Krisztik Csaba látható. Zenészként Ökrös Csaba vesz részt az előadásban. Dramaturgként Rácz Attila segítette a rendező, Horváth Csaba munkáját.

Az öngyilkost május 24-én mutatták be a Szkénében, az előadás legközelebb május 27-én és június 20-án látható ugyanott, mindkét alkalommal este 7 órai kezdéssel.

Kapcsolódó cikkek

 

„Az volt életem legboldogabb napja, amikor fortés lettem” – Interjú Fehér Lászlóval

süti beállítások módosítása