A nap fotója – Elkezdődtek az István, a király próbái az Operettszínházban

Az Operettszínház Baján mutatja be a közismert rockoperát, Székely Kriszta rendezésében. A produkció szeptembertől az Operettszínházban is látható lesz.

A Budapesti Operettszínház augusztus 24-25-26-án, a Csodálatos Baja rendezvénysorozat eseményeként, az idén 35. évfordulóját ünneplő rockoperát tűzi műsorra. A Szentháromság térről a Sugovica által határolt Petőfi-szigetre költöző, páratlan természeti környezetben kialakított, vadonatúj játszóhelyen bemutatott előadás szeptembertől a Budapesti Operettszínház repertoárján is szerepel. 

      Dudás Ernő és Gordon Eszter fotói az olvasópróbáról / A fotók a képre kattintva tekinthetőek meg!

Székely Kriszta 2016-ban a Kreatív kapcsolatok című kortárs operával mutatkozott be az Operettszínházban, akkor még a Kálmán Imre Teátrumban. Ebben az évben a nagyszínpadon is helyet kapott a Kékszakáll című operett rendezőjeként. Most egy ennél is nagyobb feladatra kérte fel a dalszínháztól, amikor Szörényi Levente és Bródy János akár legendásnak is nevezhető művét állítja színpadra. A sajtónyilvános olvasópróbával elkezdődött a munka. 

Istvánt Kocsis Dénes / Veréb Tamás, Koppányt Dolhai Attila / Feke Pál alakítja, Réka szerepében Gubik Petrát / Kálmán Petrát, Saroltként Polyák Lillát / Siménfalvy Ágotát láthatjuk. Torda, a táltos szerepét Szomor György / György-Rózsa Sándor játssza, Laborcot pedig Kerényi Miklós Máté / Szerémy Dániel kelti életre. A díszlettervek Cseh Renátó, a jelmeztervek Pattantyus Dóra munkái.

Kapcsolódó cikkek

Székely Kriszta és Boross Martin is rendez az Operettszínházban

süti beállítások módosítása