Kortársunk Csehov címmel fesztivált rendeznek Zsámbékon

A fesztivál arra keresi a választ színházi előadásokkal, szakmai találkozóval és egy kiállítással, miként lehet, hogy Csehov darabjai kicsit sem koptak az idők során.

A meghívott előadások más stílusú, hangulatú produkciók, mintha nem is ugyanannak a szerzőnek az alkotásaiból születtek volna, izgalmas kortárs előadás mindahány – mondja Árkosi Árpád, a Zsámbéki Színházi Bázis művészeti vezetője. 

ordog_1_csanyi_krisztina.jpgFür Anikó és Ördög Tamás a Dollár Papa Gyermekei Csehov című előadásában (fotó: Csányi Krisztina)

A programsorozat Csehov Sirály című művével, a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat produkciójával kezdődik július 13-án a Műemlék Rakétabázison.

A fesztiválhoz kapcsolódóan július 14-én szakmai találkozót is szerveznek a PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bajor Gizi Színészmúzeumában olyan magyarországi és határon túli színházi szakemberek részvételével, akik sokat foglalkoztak Csehov műveivel. A beszélgetés után, Lakos Anna kurátor tárlatvezetésével megtekinthető a Kortársunk Csehov című kiállítás is.

A fesztivál további programjában július 27-én az Irina című produkció, a Győri Rév Színház előadása, Korányi Bálint rendezése látható. Ugyanezen a napon mutatják be Kiss Csaba  De mi lett a nővel? című darabját is a szerző rendezésében. Az előadás után az idén huszonkét éves produkcióról beszélgetést tartanak az alkotókkal.

vanyabacsik9.jpgVánya bácsik (fotó Mónos Gábor)

Július 28-án a Ványa bácsik, avagy Nyaralj ködben címmel az Anyaszínház és az RS9 Színház előadása, „esztrádisztikus, szimfonikus, misztikus punk-operett” szerepel a programban, Galambos Péter rendezésében.

Július 29-én délután Ábrándok (Csehovok, asszonyok, szerelmek) címmel a Gózon Gyula Kamaraszínház előadását láthatja közönség Hajdú László rendezésében. Ugyanezen a napon este a Dollár Papa Gyermekei Csehov című produkciója, Ördög Tamás rendezése látható a fesztivál keretében.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Szobaszínházból a Trafó nagyszínpadára (Dollár Papa Gyermekei)

süti beállítások módosítása