Lázár Kati: „Nekem a színház mindent felülír”

Számára a színház gyermekkorától kezdve a boldogságot, a felhőtlenséget, a megoldást jelentette.

A színművész az M5 csatorna Kulturális Híradójának adott interjút abból az alkalomból, hogy életműdíjat kapott. Ebben arról beszélt, hogy életében a színház meghatározó élmény; mindennapjaiban minden rendben, csodálatos családja van, a színház azonban számára a mai napig minden mást felülír. 

lazar_kallai_marton.pngLázár Kati (fotó: Kállai Márton / Vasárnapi Hírek)

Felidézte hivatásának szélsőséges pillanatait, amikor például a próbákon teljesen elveszíti a reményt, jön a premier és halálfélelme van, vagy épp ellenkezőleg, amikor nagyon nagy a siker. „Teljesen mindegy, hogy nagy szerepet vagy kis szerepet játszom, ha együtt vagyunk és csináljuk, az nekem boldogság” - fűzte hozzá.

Lázár Kati Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színész, rendező, kiváló művész 1948-ban született Nagyváradon, 1973-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Játszott a 25. Színházban, Miskolcon, Szolnokon és a Nemzeti Színházban, 1980-1991 között pedig a kaposvári Csiky Gergely Színházban. 1991-1994 között a Merlin Színház igazgatója, majd az Új Színház művésznője volt Székely Gábor vezetése alatt, azután szabadúszó lett.

Az életműdíjat a Színházi Kritikusok Céhe adományozta a színésznőnek. Lázár Kati az elismerést szeptember 20-án a Budapest Bábszínházban veheti át a Színikritikusok Díjának gálaestjén.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Lázár Kati kapja a színikritikusok idei életműdíját
Lázár Kati: „Fizikailag beteg vagyok az önmutogató, kamu színjátszástól”
Lázár Kati: „Minden kormány fütyül a színházra"
„Éreztem, hogy stimmel rám a fájdalom” – Lázár Kati válaszolt
Ők a kritikusok díjának idei várományosai!

süti beállítások módosítása