Öt bemutató a Stúdió K új évadában

Többek között Szenteczki Zita és Urbán András is rendezni fog a Ráday utcai színházban.

Több premierrel, különféle programokkal és visszatérő előadásokkal hirdette meg új évadát a Stúdió K Színház. Az első bemutatóra szeptember 23-án kerül sor, és ez számít majd az idény egyik különlegességének a teátrum számára, ugyanis hosszú idő után lesz látható náluk új nagyszínpados gyermekelőadás. Tóth Réka Ágnes  Odüsszeusz bolyongásai című bábos kalandjátékából rendez előadást Németh Ilona, a játékmester Fodor Tamás, a zeneszerző Spilák Lajos lesz.

studio_k_evad_2018_1.jpg                Urbán András, aki most először rendez magyarországi társulatot  (fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)

Ezt követően november 16-án tartják a második bemutatót. Az Ítél a nép munkacímű produkció rendezője Simányi Zsuzsanna, dramaturgjai Fabacsovics Lili és Boronkay Soma. Az előadás az 1945-ös történelmi eseményekből kiindulva egy alternatív igazságszolgáltatási gyakorlat felvázolására tesz kísérletet. A készülő darab középpontjában a társadalmi megbékélés és a politikai felelősségvállalás áll.

A Stúdió K harmadik premierje kapcsán is bemutatkozási lehetőséget kínál fiatal színházi alkotók számára. A február 22-én debütáló Az angyali üdvözlet című misztériumdráma rendezője Szenteczki Zita, aki tavaly diplomázott a Színműn színházrendező szakon, bábszínházi rendező szakirányon. Az angyali üdvözlet szerzője Paul Claudel, aki a XV. századi Franciaország kulisszái közé, egy zűrzavaros és vérzivataros világba helyezi liturgiával átszőtt történetét. A felnőtt bábelőadás arra keres mai értelmezést, hogy maradhat-e az ember minden körülmények között önazonos. Az előadás dramaturgja Bíró Bence, a látványtervező és bábkészítő Rumi Zsófia, a zeneszerző Tarr Bernadett.

A negyedik premier 2019 tavaszán érkezik, és igazi kuriózumnak ígérkezik. A Sacra Hungarica munkacímet viselő előadás rendezője ugyanis Urbán András, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgatója és főrendezője, aki most először fog magyarországi társulattal dolgozni. Szintén először kerül megrendezésre az Ágoston Béla vezetésével érkező játékos hangszerbemutató, a Hanglégkör/Zenezivatar című előadás, mely zenei utazásra hív minden 5 év feletti kalandvágyót.

peer_2.jpgNagypál Gábor és Nyakó Júlia a Peer Gynt előadásában (fotó: Slezák Judit)

Az új évadban folytatódik az Aranyéletből és több filmből is ismert Farkas Franciska drámapedagógia programja, befogadóként pedig jövőre is látható lesz a Stúdió K-ban a k2 Színház társulatának előadása, az Alföldi Róbert rendezte A Cenci-ház, valamint számos nagy sikerű előadás, mint például a kritikusok által tavaly a legjobb független színházi előadásnak ítélt  Peer Gynt, a Babaház, a Reggeli dinoszauruszokkal vagy a Négyeshatos is repertoáron marad a teátrumban.

(Forrás: Stúdió K Színház)

süti beállítások módosítása