Telekes Péter a Magyar Színházhoz szerződött

Zalán János igazgató beadta a pályázatát a teátrum vezetésének folytatására.

Mint korábban hírt adtunk róla, hat bemutatót tervez a Magyar Színház a most kezdődő évadban: Horváth Illés, Tasnádi Csaba, Halasi Dániel, Paolo Magelli, Nagy Viktor és Eperjes Károly jegyzi rendezőként az előadásokat. Az évad új bemutatóin túl tizenöt produkciót tart repertoáron a színház.

Új taggal bővült a teátrum tagsága, Telekes Péter szerződött át a Vígszínházból.

telekes_haumannpetra.JPGTelekes Péter és Haumann Petra az évadnyitón (fotó: Juhász Éva)

A Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban zajló felújítási munkák miatt a Magyar Színházban lesz szeptember 3. és 10. között. A Radnóti Színházat is felújítják, ezért két produkciója, az Ádám almái és a III. Richárd szintén a Magyar Színházban lesz látható a felújítás ideje alatt.

50. színészi jubileuma alkalmából a társulat felköszöntette Hunyadkürti István színművészt, aki 1968-ban a Békéscsabai Jókai Színházban, Miszlai István igazgatása alatt lépett először a deszkákra, azaz idén augusztusban 50 éve kezdte első évadját.

Agárdyné Rácz Boriska 2006-ban Agárdy Emlékláncot alapított, Agárdy Gábor színművész emlékének ápolása céljából. A díjat évente egy alkalommal a Pesti Magyar Színház társulatának egy arra érdemes tagja kaphatja, akit a társulat művészei titkosan szavaznak meg az idén ezt Csernus Mariann színművész vehette át.

(Forrás: Pesti Magyar Színház)

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Színház évadot hirdetett és díjazta a legjobbjait is
Az összetört orr sármja

süti beállítások módosítása