Kerényi Miklós Gábor: „Tudom, hogy nem leszek igazgató, nem is akarok az lenni”

Kerényi Miklós Gábor az operettszínházi meghallgatáson elmondta, hogy csak el akart búcsúzni a társulattól.

Négyen adtak be pályázatot az Operettszínház vezetésére, amelynek a győztese 2019. február 1-től öt éven keresztül töltheti be a főigazgatói posztot: Kerényi Miklós Gábor, Lőrinczy György, az intézmény jelenlegi vezetője, Szente Vajk színész, rendező és Kiss B. Atilla operaénekes.

kerenyi_1.jpg                          Kerényi Miklós Gábor (fotó: Margitay Klári / Life.hu)

A Blikk információja szerint Kerényi Miklós Gábor az Operettszínház társulati gyűlésén, amelyen meghallgatták a jelölteket, váratlan bejelentést tett: „Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akit bántottam vagy megbántottam. Tudom, hogy nem leszek igazgató, nem is akarok az lenni. Két dolog miatt vagyok itt, az egyik, hogy jelezzem, hogy nem értek egyet Lőrinczy György pályázatával, a másik, hogy elbúcsúzhassak. De be kellett adnom egy pályázatoz ahhoz, hogy beszélhessek a társulattal”.

A szavazást ezek után Lőrinczy György 53,4 százalékkal nyerte, Szente Vajk 34,9 százalékot, Kiss B. Atilla 9,2 százalékot kapott, 2,3 százalék pedig érvénytelen volt.

Mint ismeretes, Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház korábbi főigazgatója, majd művészeti vezetője zaklatási és hatalommal való visszaélési botránya miatt volt kénytelen elhagyni az intézményt.

(Forrás: Blikk, HVG, Szinhaz.hu)

Kapcsolódó cikkek

Kerényi Miklós Gábor pályázik az Operettszínház vezetésére
Kerényi Miklós Gábor perel
Kerényi Miklós Gábor bocsánatot kér és perel
Kerényi Miklós Gábor ügyét lezárta az Operettszínház
Kerényi Miklós Gábor nem perel
Kerényi Miklós Gábor a nyugdíjazását kérte
Az Operettszínház felmondott Kerényi Miklós Gábornak
Kerényi Miklós Gábor bocsánatot kér
Kerényi Miklós Gábor pedagógiája

süti beállítások módosítása