A nap fotója – A rejtegetnivalóinkról

Az ügynök-témáról készített előadást Kelemen Kristóf Megfigyelők címmel. „Mindenkinek van valami rejtegetnivalója.”

A Megfigyelők  Kelemen Kristóf harmadik rendezése a Trafóban. A Miközben ezt a címet olvassák, mi magukról beszélünk és a Pálinkás Bence Györggyel közösen készített Magyar akác után ismét a magyar társadalom működése kerül munkája fókuszba, a közelmúltnak egy olyan fejezete, amelyről még sokaknak vannak saját emlékeik. Emlékek, amelyekhez könnyen találhatnak kapcsolódási pontot a fiatal generáció tagjai is.

                 Baki Dániel és Józsa Bettina / Mészáros Csaba előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Hatvanas évek, Magyarország. Az állambiztonság figyelteti Michael Besenczyt, a magyar származású, angol férfit, aki filmrendezést tanul a Színház- és Filmművészeti Főiskolán: alapos a gyanújuk, hogy a vendéghallgató az angol hírszerzésnek kémkedik. A róla jelentő megfigyelők feladata: alakítsanak ki mély, bizalmas, és akár erotikus kapcsolatot a célszeméllyel, és szállítsanak róla kompromittáló információkat. Bármennyire jól teljesítsenek is, az informátorok sem bújhatnak el egymás és az állambiztonság figyelő tekintete elől. Az ember pedig törékennyé válhat, ha a megfigyelt személy pillantásában hirtelen legsötétebb félelmeivel néz szembe” – olvasható az előadás ismertetőjében.

A Kelemen Kristóf által színpadra írt darabot Baki Dániel, Rétfalvi Tamás, Józsa Bettina, Réti Iringó és Jankovics Péter játssza. Legközelebb december 9-én, illetve 2019. január 17-én és 18-án látható a Trafóban.

Kapcsolódó cikkek

„Egyre többen takarják le a webkameráikat” - Interjú

süti beállítások módosítása