Halhatatlan címmel tart bemutatót a Belváros legújabb színháza

A halál el nem választ. Csak az élet! Családi dráma és komédia. Lehet-e nevetni a halállal? Lehet-e sírni az élettel? A FÉM Színházban kiderül.

Cziczó Attila drámája a férfikor küszöbén átzuhanó, a lebácsizás ellen lázadó ember története, aki a halál és/vagy öregség közelgő rettenetétől megbokrosodva próbálja helyre tenni életét: „Nehéz eldönteni, hogy a néző sírjon vagy nevessen a hatvanon túli férfiember megpróbáltatásain, amihez a „csupanő” családja asszisztál: ki kedvesen, ki utálatosan, de mindenképp az ellenkező nemre, s nem az igenre helyezve a hangsúlyt – összegzi drámáját a szerző-rendező.

fem.jpgForrás: Fém Színház

A főszerepben Márton András debütál a Váci utcai teátrum színpadán: „Ez egy nagyon különös darab, bár egy hétköznapi helyzetről szól: halálról, gyászról, családról, a család széteséséről, összetartásáról, de különleges nyelvében és abban a tekintetben, hogy a színpadon látjuk az elhunyt feleséget, akivel van egy állandó párbeszéd, s ez a játékot borzasztó izgalmassá teszi".

Márton András mellett Andai Kati, Nagy Zita Mária, a KIMI színinövendéke és a horvát nemzetiségű Čarna Kršul játszik még az előadásban: „Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a gyász feldolgozásáról szól a darab, de ami nekem sokkal fontosabb, az az, hogy megmutatja, milyen a család élete egy nehéz helyzetben, amikor semmi sem működik, akkor nem szabad feladni, mert valahogy össze lehet ezt foltozni, s helyre tenni” – fogalmazott Čarna.

Andai Kati, aki már játszotta korábban Elvirát, ezt gondolja a drámáról: „Nagyon jó ezt játszani, mert felszabadító. Az ember fél a haláltól, s itt egy kicsit átélhetem, hogy talán mégsem kell így gondolni az elmúlásra. S van benne valami nagyon fontos mondanivaló az élők számára, hogy a halálban már nem változik semmi. Ha meg akarunk felelni bizonyos erkölcsi elvárásoknak, azt csak az életben tehetjük meg”.

A Halhatatlan bemutatója január 13-án lesz a Fém Arts & Caféban (Budapest, Váci utca 40.). Az előadás ezt követően január 22-én, illetve február 2-án, 10-én és 21-én látható ugyanott, minden alkalommal este 7 órától.

Kapcsolódó cikkek

Saját pénzen, saját kézzel – Így is lehet színházat csinálni, akár a Belvárosban is

süti beállítások módosítása