A jövő évadra kilenc bemutatóval készül a Vígszínház

Megtartotta évadismertetőjét a Vígszínház; az idei évet lezárták, jövőre kilenc bemutatót terveznek és elhangzott az is, hogy 2020. július 1-jétől Rudolf Péter hivatalosan a színház igazgatója.

A színház a 2019/2020-as évadát lezárta, de augusztus 21-től újra szeretettel várják a nézőket, amikortól műsorra kerülnek a járvány miatt elmaradt előadások, és az új bemutatók. A hagyományokhoz híven a 2020/2021-es évadban is hirdetnek bérletet, amelyben három vígszínházi és három pesti színházi bemutató szerepel.

 

vig_2_ok.jpg

 

Az új évad első premierje október 3-án Az öreg hölgy látogatása lesz. Friedrich Dürrenmatt remekművét Rudolf Péter állítja színpadra Börcsök Enikővel és Hegedűs D. Gézával a főszerepben. A Pesti Színházban a jövő évadban három kortárs művet tűztek műsorra. Október 16-án Valló Péter rendezésében mutatják be Florian Zeller komédiáját Az apát, amelynek főszerepét Kern András játssza majd. A Pesti Színház második bemutatóját november végén tartják. Marius von Mayenburg A kő című színdarabját Michal Dočekal a Prágai Városi Színházak igazgatója rendezi. Az előadásban Szilágyi Csenge, Antóci Dorottya, Majsai-Nyilas Tünde és Nagy-Kálózy Eszter is színpadra lép. A nagyszínpadon december 12-én tartják a Szerelmek városa bemutatóját. A romantikus francia film zenés színpadi adaptációját ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra, Vecsei H. Miklós átiratában Waskovics Andreával, Gyöngyösi Zoltánnal és Wunderlich Józseffel a főszerepben.

2021 februárjában Yasmina Reza komédiájával debütál Török Ferenc filmrendező a Pestiben, aki – bár forgatásokon már találkozott többekkel, de – színházban most először dolgozik a társulattal. A Bella figura szereplői között Petrik Andreát, Halász Juditot és Wunderlich Józsefet is láthatják majd a nézők. A Víg nagyszínpadán a harmadik bemutató a népszerű musical, a Kabaré lesz Béres Attila rendezésében Szilágyi Csengével, Brasch Bencével és Seress Zoltánnal.

vigszinhaz.jpg

 

A Házi Színpadon szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján mutatják be a Csáth Géza írásaiból készült előadást, a Csáth és Démonait Vörös Róbert rendezésében, Horváth Szabolccsal a címszerepben. Még egy magyar művet mutatnak be a Házi Színpadon: Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak regényének színpadi változatát Paczolay Béla állítja színpadra Kútvölgyi Erzsébettel, Balázsovits Edittel és Márkus Lucával.

Májusban pedig egy nagyszínpadi zenés bemutatóra készülnek a Vígszínház 125. születésnapja alkalmából.

Új tagként az évadban Brasch Bence, Méhes László, Seress Zoltán és Telekes Péter szerződik a társulathoz.

További infó és jegyek a honlapon: Vígszínház

 

 

süti beállítások módosítása