Jelentéktelen dolgaink életté tupírozása – VIDEÓ

A budapesti Katona ma este mutatja be Bognár Péter Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler című darabját Gothár Péter rendezésében.

Bognár Péternek ez az első színpadra írt munkája, eddig verses kötetei jelentek meg. Az előadás egy sajátos alkotói folyamaton keresztül jött létre, Bognár Péter hónapokon keresztül jelen volt a Katona életében, próbafolyamatokat nézett végig, ismerkedett a színészekkel. Ezt követően a drámaszöveget már az általa jól ismert színészekre szabva írta meg.

cirkobojler_gothar_ea_domolky_daniel_web_080.jpg       Kocsis Gergely és Rezes Judit az előadásban (fotó: Dömölky Dániel)

A darabról korábban elmondta, részben arról szól, hogy minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler, ám emellett azt is bemutatja, hogy „Nem óriási konfliktusaink vannak, hanem mikroszkopikusak, de azokba beledöglünk”. „Minden szereplő azt hiszi, hogy amiken rugózik, azok elképesztő jelentőségű dolgok. Pedig valójában teljesen jelentéktelen dolgok életté tupírozása, és az a darab ennek a jelenségnek a tragédiáját próbálja megragadni, vicces formában” – fűzte hozzá.

Akik mindezt bemutatják: Kocsis Gergely, Tasnádi Bence, Rujder Vivien, Pelsőczy Réka, Rezes Judit, Pálmai Anna, Vajda Kristóf m.v. és Botka Zoltán. A díszlet a rendező, Gothár Péter munkája, a jelmezekért Tihanyi Ildi szavatol. Dramaturgként Morcsányi Géza segítette a rendező munkáját.

Az előadás első alkalommal december 19-én látható a Katona József Színház Kamrájában, majd ezt követően december 20-án és 31-én, valamint januárban további hat alkalommal tűzik műsorra ugyanott.

(Forrás: Katona József Színház)

Kapcsolódó cikkek

„A mikroszkopikus konfliktusainkba döglünk bele”

süti beállítások módosítása