Nincs fogalmuk az előző időszakról

Miért kifogásolják a korábbi színvonalat azok, akik az elmúlt években be se tették a lábukat az Operaházba? - kiabálta be a társulati ülésen Kovács János. Az évadnyitó után a dalszínház elsõ karmestere nyilatkozott a Népszabadságnak.

Nincs fogalmuk az előző időszakról Tovább

Donizetti : Roberto Devereux

A 2005. szeptember 10.-én este 19:30-kor kezdõdõ Donizetti operához tartozik ez a kiegészítés és módosítás. Az elsõ cikkben találhatóak bizonyos félreérthetõ dolgok. Ezeket pontosítanám és kiegészíteném röviden az opera történetével.

Donizetti : Roberto Devereux Tovább

Ráday Imre

Némafilmet forgatott Kálmán Imre Die Czardasfürstin operettjébõl Emil Leyde (1919) és Hans Schwarz (1927). Az utóbbi Bóni grófja volt Ráday. Még ebben az évben három német filmben szerepel: Karl Grune rendezésében A világ szélén, a férfifõszerepet William Dieterle játszotta, Ráday szerepe szerint a…

Ráday Imre Tovább

Találkozásom a magyar színházi kasztrendszerrel

Nem olvastam utána, hogy lexikálisan hogyan értelmezendö a kasztrendszer és hol tér el az általam használt értelmezéstöl.  Jelen írásban a kasztrendszer íratlan törvények halmazát jelenti; olyan  örvényeket, melyek nincsenek ugyan megfogalmazva és leírva, de mégis meghatározó erövel hatnak a…

Találkozásom a magyar színházi kasztrendszerrel Tovább

Marienbád a Belvárosi Színházban

A Filmmúzeumból Belvárosi Színház lett. Bárdos Artúr Koronaherceg (ma: Petõfi Sándor) utcai finoman megépített és finom mûsorú színháza fontos színháztörténeti emlékhely és fontos márkanév volt.

Marienbád a Belvárosi Színházban Tovább
süti beállítások módosítása