Nine

Amikor Federico Fellinitõl a 8 és ½ színházi jogait kérték, könnyedén beletörõdött, azzal a kikötéssel, hogy neve és a film címe nem szerepelhet a plakáton - tudatja az Európa kiadásában napokban megjelent remek Fellini-monográfia szerzõje, Tullio Kezich. 21 nõi és egyetlen férfi szereplõje van…

Nine Tovább

Évad az Évadban

A Gárdonyi Géza Színház idén is megrendezi április 18 és 22 között az Évad az Évadban programsorozatot. A társulat negyedik éve rendez ilyenfajta összegzést: évad végén egy hét alatt valamennyi idei bemutatóját eljátssza.

Évad az Évadban Tovább

Felkérés

 A Magyar Állami Operaház sajtóközleménye szerint Claudio Abbado olasz karmestert kérték fel az Operaház tiszteletbeli fõzeneigazgatói posztjára.   

Felkérés Tovább

Háromszoros L1 siker

Az idei, elsõ magyarországi Fringe Fesztiválon több mint 200 produkció vett részt tánc, színház, zene, performansz, gyermekelõadás kategóriákban. Büszkén jöhetett el három L1-táncmûvész-koreográfus a Fringe Fesztivál Díjkiosztó gálájáról. Ladjánszki Márta és Szabó Réka szakmai különdíjat, Hargitay…

Háromszoros L1 siker Tovább

7 nő a Fészekben

Az OFF Társulat felkavaró és újszerû premierje kerül bemutatásra 2006. április 20-21-22 -én Fészek címmel a MU Színházban. Elõadja hét nõ.

7 nő a Fészekben Tovább

Nagygyűlés lesz!

Április 17 -én, hétfõn, Jézus Krisztus mártírhalála és csodálatos feltámadása évfordulóján a TÁP Varieté Performance és Színház Nemzeti keresztény demokrata szociálliberális nagygyûlés címû produkcióját tekinthetik meg az érdeklõdõ állampolgárok.

Nagygyűlés lesz! Tovább

Hamvai: Márton partjelző fázik

A  szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata vendégeskedik egy Hamvai Kornél darabbal a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. A 2005.10.06 -án bemutataott darab rendezõje Árkosi Árpád.

Hamvai: Márton partjelző fázik Tovább

Spiró György: Árpádház

Spiró György fergeteges abszurd komédiája magyar királyokról, magyar politikáról. A több mint tíz éves Árpádház õsbemutatója a Krétakör felolvasószínházában Keszég László rendezésében a Krétakör Színház színészeivel. A Kossuth-díjas író nagyszabású, nyelvújító vígjátéka két választás közt…

Spiró György: Árpádház Tovább

Dér András: Imitáció

A Komédium Színház legújabb, Dér András: Imitáció (Tisztelet Bergmannak) címû darabjának bemutatóját láthatják az érdeklõdõk április 21-én, pénteken este hét órától.

Dér András: Imitáció Tovább

Spiró György: Káró király

A Káró király szokatlan szatírikus tanmese parabolisztikus pamflet, mely kíméletlen kritikával mutat fityiszt a jelennek a múltból és a múltnak a jelenbõl.

Spiró György: Káró király Tovább

Eastwicki boszorkányok

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház április 18-án a harmadik, utolsó darabjával mutatkozik be a Vidéki Színházak Találkozóján. A Merlin Színházban 19 és 22 órától a Tasnádi István által színpadra alkalmazott Eastwicki boszorkányok címû darabot  láthatja a közönség.

Eastwicki boszorkányok Tovább

As you like it

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház április 13-án két darabbal vesz részt a Vidéki Színházak Találkozóján. A Thália Színház nagyszínpadán 19 órától az Ahogy Nektek Tetszik c. elõadást, a Petõfi Csarnokban szintén este héttõl az Esztrád sokkot, láthatja a közönség.

As you like it Tovább

Duende est

A Duende zenekar ezúton tájékoztatja az érdeklõdõket, hogy áprilius 13-án, csütörtökön 21 órától “sötét lorcai latin" elõlemezbemutató koncertet majd Nick Cave estet tartanak a Gödörben.

Duende est Tovább

Danton halála a Nemzetiben

A Vidéki Színházak Találkozójának keretében Budapesten vendégszerepel a kaposvári Csiky Gergely Színház Büchner: Danton halála címû elõadásával. A darabot április 15-én 19 órától láthatják a Nemzeti Színház nagyszínpadán.

Danton halála a Nemzetiben Tovább

Maszk.Szinhaz.hu

Megnyílt a MASZK Országos Színészegyesület portálja: http://maszk.szinhaz.hu címen. A MASZK központi oldala mindig friss információkat szolgáltat az Országos Színészegyesület munkájáról, tevékenységérõl.

Maszk.Szinhaz.hu Tovább

Lidérc

batarita 1999-ben készítette elsõ koreográfiáját. Azóta évente két-három hosszabb-rövidebb darabbal lép a nyilvánosság elé, melyekre rendszerint a meglepõ mozgásvilág és az expresszivitás a jellemzõ (Zsigervirág - 2002, Ingrata Persona - 2003, Szélcsend - 2004, Zárt telek - 2005).

Lidérc Tovább
süti beállítások módosítása