Szerelem a Magyar Kultúra Napján

1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc Himnusz címû költeményének írását. A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ezen a napon ünnepli az ország. A Duna Televízió idén Barta Lajos Szerelem címû elõadásának közvetítésével tiszteleg a magyar kultúra elõtt.

Szerelem a Magyar Kultúra Napján Tovább

A manó Kecskeméten

Ismert történet, sok érzelemmel, könnyel, vodkával, kiirtásra váró erdõkkel, nevetõ, pletykálkodó, keserû, részegeskedõ és csókolózó emberekkel, kerti partikkal és pusztuló házakkal... Komédia a mindannyiunkban ott lapuló manóról, aki nem hagyja, hogy olyanná tegyük az életünket, és a körülöttünk…

A manó Kecskeméten Tovább

Magányterület - Dusa Ödön lakásszínháza

A Józsefvárosi Színház üresen tátong, bejárata segélykérõen szörcsög a párás Kálvária tér felé. Társulat kellene, darab kellene, nézõ kellene. Józsefvárosi Színház még van, de már alig, és bár vagy tízen ácsorgunk elõtte, mi sem rá vagyunk kíváncsiak. Azért jöttünk, hogy együtt induljunk a…

Magányterület - Dusa Ödön lakásszínháza Tovább

Hamlet III.

Gyors egymásutánban három Hamlet Arany János azonos szövegével három egymásra nem is hasonlító színdarab. Szombaton a Budapesti Kamaraszínház Tivolijában Sándor János rendezésében került színre Shakespeare darabja: Hamlet, dán királyfi - Hamlet, Prince of Denmark címmel.

Hamlet III. Tovább

Tényleg szeretsz?

Április 27 - 28 - án a Spinoza Házban látható R. D. Laing: Tényleg szeretsz? címû mûve Kováts Kriszta és Lázár Balázs elõadásában. Az est 19.00 órakor kezdõdik.

Tényleg szeretsz? Tovább

Tényleg szeretsz?

R.D.Laing: Tényleg szeretsz?, Gubancok (ford.Tandori Dezsõ, Tasnády Attila) c. mûveibõl összeállította Kováts Kriszta. zene: Szirtes Edina MókusAZ est szereplõi: Kováts Kriszta és Lázár Balázs.

Tényleg szeretsz? Tovább

Chicagói krónika

Immár véglegessé vált, hogy nemzeti operánk idén színre kerül a Placido Domingo által vezetett Washigton National Operában. November 30-án, Simonyi András washingtoni magyar nagykövet, a chicagói Szent István Király templomban megbeszélésen vett részt a magyarság helyi képviselõivel.

Chicagói krónika Tovább

Nánay István: Tanodától - egyetemig

"1865. január 2-án egy háromszobás lakásban kezdõdött el az intézményes magyar nyelvû színészoktatás, minek elõtte I. Ferenc József, õ császári és apostoli királyi Felsége Színészeti Tanoda felállítását rendelte el, s annak fönntartására jelentõs összegû segélyt biztosított, hogy az mindenekelõtt a…

Nánay István: Tanodától - egyetemig Tovább

Nemzetközi Szókratész-díj Huszti Péternek?

Huszti Pétert, a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem színésztanszakának vezetõjét Nemzetközi Szókratész díjra nevezték! Ezen elismeréssel a Közép-Kelet Európa oktatási és intellektuális fejlõdésében játszott kiemelkedõ szerepének és eredményeinek adóznak a szervezõk.

Nemzetközi Szókratész-díj Huszti Péternek? Tovább

Könyvbemutató

A Magyar Kultúra Napja alkalmából az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet bemutatja az újvidéki Fórum Könyvkiadó legújabb színháztörténeti kötetét 2006. január 23-án, 15 órakor az OSZMI földszinti konferenciatermében (1013 Budapest, Krisztina krt. 57.).

Könyvbemutató Tovább

Miskolcon a stukker

Egy ablak nélküli bezárt helyiségben öt férfi, öt társadalmi prototípus: Cuki, a sötét betörõfigura, Méltóságos, az ódon eleganciájú úr, K. Müller, a kövérkés kispolgár, Kiss, a szemüveges intellektuel és Márton, a vidéki nép egyszerû fia. Amikor felmegy a függöny, Cuki kezében a "stukker", ami a…

Miskolcon a stukker Tovább

Minden Rossz Varieté

A TÁP varieté performansz és színház a minden rossz varieté keretében tehetségtelenségkutató versenyt rendez a süss fel napban.   

Minden Rossz Varieté Tovább

Pro Cultura Urbis-díjak

Lugosi Lugó László fotómûvész, Szikora Tamás festõmûvész, Sebõ Ferenc énekes és a MU Színház Egyesület veheti át a Fõvárosi Önkormányzat Pro Cultura Urbis-díjait csütörtökön Budapesten a Magyar Kultúra Napja alkalmából - tájékoztatta a Fõpolgármesteri Hivatal sajtóirodája szerdán az MTI-t.

Pro Cultura Urbis-díjak Tovább

Kapitány a hídon

2006. január 19-én a Józsefvárosi Önkormányzat (24 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül) Alföldi Róbertet nevezte ki a Bárka Színház új igazgatójának. Megbízása 2006. március 1-én lép hatályba, kettõ plusz három évre szól. A kinevezés a Bárka Kht. taggyûlésének jóváhagyása után lép érvénybe.

Kapitány a hídon Tovább
süti beállítások módosítása