Mesterhegedű

Kelemen Barnabás hegedûmûvész kapta meg annak a "Guarnerius del Gesu 1742" jelzésû mesterhegedûnek a használati jogát, amely a Zeneakadémia korábbi rektoráé, Kovács Dénesé volt. A körülbelül 6,2 millió forint értékûre becsült hangszert Bozóki András kulturális miniszter adta át 2006. február 16-án,…

Mesterhegedű Tovább

Táncfarsang

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház idén immár harmadik alkalommal rendezi meg Táncfarsang címû rendezvénysorozatát február 20. és 26. között.

Táncfarsang Tovább

Színházi Lecke

módszertani hétvége színházzal foglalkozók számára, a színházi alkotómunkáról többet tudni akaróknak.

Színházi Lecke Tovább

Friedrich Dürrenmatt: A VAK

Háború után vagyunk. Az ország romokban, kõ kövön nem maradt, falak és lelkek porig tiporva. Csak a vak Király hisz még a ragyogó palotában, a gazdag országban. Vak hitét állítja szembe a pusztulással, s a pusztulást hordozó Kísértõvel, az ördögi Lovaggal, aki "e tûztõl és haláltól kiürített tájat…

Friedrich Dürrenmatt: A VAK Tovább

Asszony a fronton

Az õsbemutatóra Csákváron, a regény történetének színhelyén, a ma kórházként mûködõ Esterházy kastély színháztermében kerül sor 2006. február 26-án, délután 5 órakor. A felolvasó színház-jelleg zenével, valamint egyéb színpadi elemekkel bõvül.

Asszony a fronton Tovább

Ny. Koljáda: "Papagáj és nyírfa seprű"

Nyikolaj Koljada Papagáj és nyírfa seprû címû darabját, mely a “Hruscsovki" ciklus tagja, 1997-ben írta. A cselekmény ideje: a XX. század kilencvenes éveinek közepe, a lázas peresztrojka idõszaka. A cselekmény helye: Jekatyerinburg, kinn az utcán, a városi fürdõ mellett.

Ny. Koljáda: "Papagáj és nyírfa seprű" Tovább

Ki mit nem tud?

Minden rossz? Dehogy, "csak" egy varieté... A TÁP Színház ehétfõn arra keres választ, hogy ki mit NEM tud. Ön szerint mit nem tud  Dióssy Gábor, Elek Ferenc, Hajduk Károly, Horváth Ákos, Jordán Adél, Juhász András, Juristovszky Sosa, Keresztes Tamás, Keszég László, Lázár Kati, Nagy Ervin, Paizs…

Ki mit nem tud? Tovább

E.S.T. koncert

Februárban is folytatódik a Világsztárok a Millenárison sorozat, amelynek ezúttal a svéd E.S.T. - Esbjörn Svensson Trio lesz a vendége.

E.S.T. koncert Tovább

Pályázati felhívás

A Magyar Állami Operaház mûvészeti feladatokat ellátó, költségvetési intézmény fõigazgatója pályázatot hirdet - a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. tv., a végrehajtására kiadott 150/1992. (XI. 20.) Kormányrendelet, az államháztartás mûködési rendjérõl szóló 217/1998. (XII. 30)…

Pályázati felhívás Tovább

Elmarad a Tóték

A Radnóti Színház Igazgatósága ezúton értesíti kedves nézõit, hogy a február 14-i, keddi és 15-i, szerdai TÓTÉK elõadások elmaradnak. A jegyek 8 munkanapon belül a pénztárban visszaválthatók. Megértésüket köszönjük!

Elmarad a Tóték Tovább

Bipolar-pályázatok

A "Bipolar német-magyar kulturális együttmûködések" Program 2006. március 31-ig várja olyan német és magyar alkotók, kulturális szervezetek és intézmények pályázatait, amelyek kortárs mûvészeti és kulturális projekteket kívánnak együtt megvalósítani. A projektek támogatására 2 millió euró áll…

Bipolar-pályázatok Tovább

Hétfehérke

Krizsán Gyõzõ, a hajszobrász nem mindennapi vállalkozásba fogott: áítra a hófehérke történetet. Hajképekre. Létrehozott egy Hófehérke alapú mesét, amely elregélhetõ hajkölteményeivel. 

Hétfehérke Tovább

Alatta, fölötte

Elõtte utána címmel egy hónapja bemutatta a Katona József Roland Schimmelpfening színpadi montázsát. Alatta, fölötte - bentrõl ki címmel Vajdai Vilmos TÁP Színháza hétfõn a Süss fel napban kivesézte, kifigurázta, pedánsan kifordította travesztiájában.

Alatta, fölötte Tovább

Carmen Miskolcon

Georges Bizet Carmenjának 1875-ös párizsi premiere bukás volt: a korabeli "jólnevelt" közönség arisztokraták és idealizált hõsök helyett cigányokat, munkásnõket, közkatonákat és csempészeket láthatott a színpadon - a francia kritikák szerint "erkölcstelen" és "botrányos" történetbe ágyazva.

Carmen Miskolcon Tovább

Iván, a rettentő

Újabb hangszerelésben láthatjuk viszont Bulgakov ritka rendszertelenséggel felfedezett Iván, a rettentõ c. vígjátékát -  ezúttal egy amatõr csoport, az Országút Társulat elõadásában.

Iván, a rettentő Tovább

Mitsoura

Juhász Miczura Mónika a roma kultúra gyökereibõl és a jelenvaló világ hatásaiból táplálkozó alkotása különleges zenei élményhez vezeti a koncertlátogatót. Összetéveszthetetlen hangjával, egyedi elõadói tehetségével világszerte a legrangosabb helyen szerepel a roma elõadómûvészek sorában. Zenekarában…

Mitsoura Tovább
süti beállítások módosítása