POSZT 2007

Április 1-jén a hagyományokhoz híven eldõlt, hogy mely elõadások versenyeznek a hetedik alkalommal megrendezésre kerülõ  Pécsi Országos Színházi Találkozón 2007. június 7-16. között. Dömölky János filmrendezõ, az idei válogató, 123 hazai és határon túli elõadás megtekintése után a következõ…

POSZT 2007 Tovább

A kis herceg Miskolcon

Ötödik, egyben utolsó alkalommal vendégszerepel a Kassai Állami Színház április 2-án délután 2 és este 6 órakor a Miskolci Nemzeti Színházban a két teátrum kulturális együttmûködésének keretében. A kassai társulat ezúttal A kis herceg címû mesebalettel látogat Miskolcra.

A kis herceg Miskolcon Tovább

Interjú Pólos Árpáddal

Pólos Árpád, a kassai Thália Színház társulati tagja március közepén ünnepelte ötvenedik születésnapját. A március 4-én bemutatott Örkény István: Tóték c. elõadás kapcsán Juhász Dósa János készített interjút az egyik fõszerepet alakító színmûvésszel.

Interjú Pólos Árpáddal Tovább

Próbatánc

Próbatánc a Budapest Balett társulatábaA Budapest Balett, Magyarország független balett társulata próbatáncot hirdet a 2007-2008-as szezonra.A próbatáncon azok a művészek vehetnek részt, akik a lent megadott határidőig beküldik magukról az alábbi információkat: - Iskolák, végzettség, - Munkahelyek,…

Próbatánc Tovább

Takács vigalom

Március 30-án este mutatta be a fõvárosi Katona József Színház Goldoni: A karnevál utolsó éjszakája címû darabját, amely a velencei takácsok világába enged bepillantást, amúgy "goldonisan", sok humorral fûszerezve.

Takács vigalom Tovább

A Caligula-klán

Fertõ és cselszövés - jó adag van mindkettõbõl a császári udvartartás életében. Senki nem lehet biztonságban, mindenki a maga módján próbálja túlélni az õrült uralkodó szeszélyeit.

A Caligula-klán Tovább

A Csárdáskirálynő Nyíregyházán

A Csárdáskirálynõ valószínûleg a létezõ legklasszikusabb operett. Statisztikusok szerint a Föld valamelyik kontinensén minden egyes percben fölcsendül - filmen, tévében, színházban, vagy rádióban - a Csárdáskirálynõ egy jellegzetes dallama. Kálmán Imre idõtlen remekmûvének középpontjában…

A Csárdáskirálynő Nyíregyházán Tovább

NEMMI

A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja:NEMMI azaz Rokonok, haverok, ismerõsök címû produkcióját a Süss Fel Napban, 2007. április 2-án, hétfõn, 22:30-kor.

NEMMI Tovább

Vivaldi az IBS Színpadon

Áprilisban újból fellép a Budapest Balett a Pro Cultura Urbis díjasIBS Színpadon ezúttal Vivaldi Négy Évszakjának eredeti és modern változatára készült koreográfiával.

Vivaldi az IBS Színpadon Tovább

Takács vigalom

Tegnap este mutatta be a fõvárosi Katona József Színház Goldoni: A karnevál utolsó éjszakája címû darabját, amely a velencei takácsok világába enged bepillantást, amúgy "goldonisan", sok humorral fûszerezve

Takács vigalom Tovább

Színház a Lipótmezőn

Tárt Kapu Színház mûködik a Lipótmezõ Róth Miksa üvegablakaival díszített kápolnájában. Hivatalos neve is van: a játszók az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet V. Pszichiátriai Osztályáról léptek színre. Április elején részt vesznek a 2. budapesti fringe fesztiválon a Marcibányi Kamarában.

Színház a Lipótmezőn Tovább

Új pályázat Szolnokon

Eredménytelenné nyilvánították a Szolnoki Szigligeti Színház színidirektori posztjára kiírt pályázatot az önkormányzat tegnapi zárt ülésén. Áprilisban új pályázatot írnak ki, a döntésig a jelenlegi igazgató, Szikora János irányítja a színházat.

Új pályázat Szolnokon Tovább

Jegyzőkönyv

A Debreceni CSokonai Színház 2007. március 13-i társulati ülésének jegyzõkönyve. Helyszín: Csokonai Színház, Nagy Színházterem

Jegyzőkönyv Tovább

Rátóti Zoltán visszavonta

2007. március 29.Rátóti Zoltán színész hivatalosan visszavonta a szolnoki Szigligeti Színház igazgatói posztjára beadott pályázatát - közölte a Tisza-parti város polgármestere.

Rátóti Zoltán visszavonta Tovább

Vendégjárás Egerben

A március végén, 30-án pénteken John Scofield látogat Egerbe a Hartai Zenei Ügynökség vendégeként, másnap pedig az Egri Tavaszi Fesztivál vendégeként a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vendégjátékát élvezhetik a Gárdonyi Géza Színházba látogatók. 

Vendégjárás Egerben Tovább

L1 tagok a Fringen

Az elsõ Fringe Fesztiválon Szabó Réka társulata a Pesti Est szakmai különdíját, míg Ladjánszki Márta és Berger Gyula az Edinburgh-i Fringe Fesztiválon való részvételt nyerte meg. A sikersorozat talán folytatódik idén is, az L1 tagok ismét több produkcióval jelentkeztek a fesztiválra.

L1 tagok a Fringen Tovább
süti beállítások módosítása