Taylor: Sok hűhó

William Shakespeare világhírû mûve alapján készült film ihlette az Ohio-i szerzõt a musical elkészítésére. A bemutatót olyan világsztárok játszották, mint Peter Carrie és Claire Moore. 2007. június 22-én, Európában elõször a Benkõ Gyula Színház mutatja be az elõadást.

Taylor: Sok hűhó Tovább

Eger a POSZT-on

A csütörtökön megnyílt a VII. Pécsi Országos Színházi Találkozóra két elõadással kapott meghívást az egri Gárdonyi Géza Színház. Becsomagolták a produkciók díszleteit, a kellékeket és a jelmezeket - minden készen áll, hogy útra keljen a társulat a szakma legrangosabb hazai versenyére. A találkozót…

Eger a POSZT-on Tovább

POSZT, első napok

2007. június 7-én Szili Katalin, az Országgyûlés elnöke megnyitotta a 7. Pécsi Országos Színházi Találkozó rendezvénysorozatát. A Széchenyi téri megnyitót kisebb politikai közjáték zavarta meg (a lezúduló esõn kívül). Hangosan füttyögõk kis csoportja tüntetett a téren a Tubesre telepítendõ…

POSZT, első napok Tovább

Az Operaház arcát Fischer Ádám határozza meg

A Magyar Állami Operaház fõigazgatói posztjára kiírt pályázatot Vass Lajos nyerte el. Vass Lajos tanárképzõ-fõiskolát végzett, majd karvezetést tanult, filozófia-szakot végzett az ELTE-n, majd színházelméletet tanult a budapesti Színház és Filmmûvészeti Egyetemen. Kulturális vállalkozóként…

Az Operaház arcát Fischer Ádám határozza meg Tovább

Színházi titkár kerestetik

A tatabányai Jászai Mari Színház SZÍNHÁZI TITKÁRI (közalkalmazotti) ÁLLÁST hirdet. A feladat tatabányai jelenlétet igényel változó munkaidõ beosztással.

Színházi titkár kerestetik Tovább

Szikla Színház

A több évezredes Pilis kultikus helyén, Pilisszántón, a Szikla Színház immár ötödik színházi évadjára készül. Tavaly elõször sikerült elérni, hogy a kétezer fõs falu színháza nyereségessé váljon. Méghozzá értékes kultúrát közvetítve.

Szikla Színház Tovább

Darvas Iván a Sorstalanságban

Darvas Iván arca végigkíséri az életemet.Azt hiszem, akkor döntöttem el, hogy színész leszek (mert én az vagyok, ha írónak is hisznek), mikor a Liliomfiban úgy változott át zsémbes öregbõl csintalan ifjúvá, hogy a szájából kivett néhány dió és szilvaszemet, és felnevetett. Férfiasabb jelenség volt…

Darvas Iván a Sorstalanságban Tovább

Fesztivál-díjas Kolibri előadás

2007. május 28. és június 3. között a Kolibri Színház "Az apuka" és a "Semmiség" c. elõadásaival részt vett az észtországi Tallin Theater Treff fesztiválon. Tóth József színmûvész fesztiváldíjat kapott "A közönséggel való õszinte és szívbõl jövõ kommunikációért".

Fesztivál-díjas Kolibri előadás Tovább

Kabaré Kolozsvárott

Június 8-án pénteken újra látható a kolozsvári BBTE Színházi Kara negyedéves színészhallgatóinak vizsgaelõadása, Masteroff-Kander-Ebb Kabaré címû Broadway-musicalje.

Kabaré Kolozsvárott Tovább

Öld meg a kacsát!

Lényünket betölti a vadon utáni vágyódás. A kultúra kevés ellenszerttud nyújtani e sóvárgás leküzdésére. Belénk nevelték, hogyszégyenkezzünk, ha ilyen vágyaink támadnak. Hajunkat hosszúranövesztettük, és mögé rejtettük érzéseinket.

Öld meg a kacsát! Tovább

Ne szóljatok bele

Már készülünk a szabadtéri színházi programokra, de mielõtt a kiszámíthatatlan idõjárás miatt magunkkal cipelnénk a pulóvert és esõkabátot, nyugodtan engedjük el magunkat, és nézzük meg mit kínál a Szolnoki Színház a következõ hetekre.

Ne szóljatok bele Tovább

Miskolci Operafesztivál

Észak-Magyarország szívében évrõl évre színvonalas programokkal várják a mûfaj szerelmeseit. Idén is gondoltak a kezdõkre, a haladókra és a megszállottakra, mindenki megtalálja a szívéhez közel álló produkciót.

Miskolci Operafesztivál Tovább

SZÍNHÁZ.DVD

A Magyar Színházi Portál és a SZÍNHÁZ folyóirat együttmûködésének eredménye az a DVD, amely a lap júniusi számának mellékleteként jelent meg. A korongon színházi elõadások részletei, interjúk, évad összefoglalók és egyéb mozgóképes, színházzal kapcsolatos anyagok találhatóak. A lap már kapható az…

SZÍNHÁZ.DVD Tovább

Botho Strauss: A park

Szikora János megkezdte Zágrábban Botho Strauss: A park címû darabjának próbáit. A Zágrábi Nemzeti Színház ezzel a produkcióval nyitja következõ évadját. Szikora  korábban a  Szigligeti Színház és a Pécsi Szabadtéri Játékok közös produkciójával, Marin Dr¾iæ: Dundo Maroje rendezésével vonta magára a…

Botho Strauss: A park Tovább

Lángarc a Sirályban

2007. június 6-7. 22.00 órától látható a Sirályban a Nemzeti Színház és az Új Színház stúdiós növendékeinek Lángarc címû bemutatója.

Lángarc a Sirályban Tovább
süti beállítások módosítása