Ellenfény Online

Ma reggel hosszú és keserves munka eredményeképpen megnyílt az Ellenfény Online. Olvassák el Sándor L. István elõszavát, és teszteljék le az új portált.

Ellenfény Online Tovább

Dán ösztöndíj

Ha úgy érzed kedved, idõd és elszántságod van Dániáig utazni, hogy egy kis szabadságod, kényelmed és megfelelõ munkakörülményeid lehessenek a kreativitásod kibontakoztatásához , juttass el hozzánk egy a munkáidat ( tánc, zene vagy színház) tartalmazó CD-t vagy DVD-t, valamint az önéletrajzodat és…

Dán ösztöndíj Tovább

Strauss: A denevér

A "keringõkirály" operettjének bemutatóját 2007. november 30-án este 7 órakor tartja a Miskolci Nemzeti Színház. A Jászai-díjas Halasi Imre által rendezett, ma is izgalmas témát feldolgozó elõadásban a történet a saját korában, az eredeti miliõben játszódik. Fõbb szerepekben: Molnár Erik, Seres…

Strauss: A denevér Tovább

Cseresznyéskert bemutató

Csehov nem unalmas. Nem a szamovárról és a hosszú téli orosz estékrõl mesél, hanem rólunk. "Nem érdekelnek a hõsök, én a hétköznapi emberekrõl akarok írni!" - mondta egyszer a mester és ez hol röhejes, hol tragikus: rólunk szól.

Cseresznyéskert bemutató Tovább

Mayenburg: Paraziták

Ringo-t autóval elüti Mulcser. Ringo tolószékbe kényszerül. Ringo felesége Betti. Betti testvére Friderika. Friderika férje Patrik. Majd összefolyik az életük.

Mayenburg: Paraziták Tovább

Ballet Flamenco

Minden idõk talán legrajongottabb táncfilmjének, Carlos Saura Carmenjének egyik vezetõ szerepét, Cristinát táncolta az a Cristina Hoyos, aki a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeként, társulatával látogat el hozzánk.

Ballet Flamenco Tovább

Alvószínház

A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja: ALVÓSZÍNHÁZ címû elõadását a West Balkánban, 2007. december 3-án, hétfõn, 22:00 órától.

Alvószínház Tovább

Sako shimijako kamel o shajto

A 2000 - ben alakult KARAVÁN Mûvészeti Alapítvány évek óta nagy sikerrel játszza Urbán Gyula zenés mesejátéka alapján készült Minden egér szereti a sajtot c. elõadását. Idén sor került a darab LOVARI nyelvû bemutatójára is.

Sako shimijako kamel o shajto Tovább

Bérczes László: Cseh Tamás

Micsoda útjaim  voltak nekem - szólt Desiré -, most, hogy emlékezem. Micsoda egy zûrzavar, hány tévedés, tán hazudtam is, és volt egy kevés... És volt egy kevés - nem is tudom, hogy hívjam ezt. Talán volt egy-két este, ami nincs megnevezve, és valószínû, hogy már így is maradnak, nevezetlenül... Ha…

Bérczes László: Cseh Tamás Tovább

DRÁMAMUSTRA a Merlinben ma 18 órától, mely két programot foglal magában 18-19.30-ig a Rivalda drámakötet bemutatója lesz. A könyvbemutató a Kortárs Drámafesztivál Budapest, a Drámaírói Kerekasztal és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közös rendezvénye.A beszélgetést Lévai Balázs…

Tovább

Mi a szerelem?

A Honvéd Kamaraszínház november végén debütált idei elsõ bemutatója Kárpáti Péter Mi a szerelem? címû darabját veszi kiindulópontjául. Kárpáti Vajda Mária Hol a világ közepe? - Parasztvallomások a szerelemrõl címû könyvét, valamint Burány Béla és Erdész Sándor népköltéseit használja forrásként, az…

Mi a szerelem? Tovább

Tomprincz & the Ex

Fiúk, lányok, férfiak és asszonyok! A HOPPart társulat mindannyiótokat szeretettel vár 2007. december 2-án 21h-kor a Merlin Színház Nagytermében.

Tomprincz & the Ex Tovább

Álomlányok

Vajon milyen napokat él meg egy énekesnõ manapság, akinek a lelkében és torkában ott él a soul? Vajon milyen utat jár egy énekesnõ, akinek a szívében ott él a hit, de nem marad hely a törtetésnek?

Álomlányok Tovább

Szeminárium

Izraelben a színház nagyon sokféle elembõl táplálkozik. A legkülönbözõbb kulturális és színházi múlttal rendelkezõ szerzõk, színészek, rendezõk dolgoznak együtt egy-egy színházban.

Szeminárium Tovább

Rendkívüli Portugál

December 16-án, vasárnap délután 3 órától rendkívüli Portugál elõadást hírdet meg a budapesti Katona József Színház. A közelgõ ünnepekre tekintettel az elõadásra 150 db jegyet kifejezetten a nagycsaládosok és nyugdíjasok részére tartunk fent 50 %-os áron.

Rendkívüli Portugál Tovább

A tavasz ébredése

A debreceni Csokonai Színház társulata Budapesten, a MU Színházban vendégszerepel, Wedwkin: A tavasz ébredése címû darabjával. Az elõadás rendezõ-koreográfusa Horváth Csaba.

A tavasz ébredése Tovább
süti beállítások módosítása