sanyik és arankák

Onnan kezdtük, hogy miért és hogyan hozta létre Lukáts Andor a Sanyi és Aranka Színházát a Mátyás utcában, a régi Stúdió "K" helyén. Aztán ahogyan az idõ haladt (bár állni látszék), egyre több mindenrõl esett szó. / Markó Róbert - Hajónapló Mûhely/

sanyik és arankák Tovább

Kolozsvári fesztiválnapok 4.

Andrei Serban kolozsvári Ványa bácsijával olyan magasra tette a mércét, hogy az "Interferenciák" címû nemzetközi színházi fesztivál záróelõadásán csalódott az utolsó elõadást is kiváró, kitartó nézõ, ha a világhírû román rendezõ másik Csehov-rendezésétõl is hasonló élményt várt.

Kolozsvári fesztiválnapok 4. Tovább

Felhívás logóterv készítésre

A Magyar Drámapedagógiai Társaság tizenhetedik alkalommal hirdette meg az Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozót, az általános iskolás korú gyermekszínjátszó csoportok felmenõ rendszerû fesztivál sorozatát.

Felhívás logóterv készítésre Tovább

Szipál Márton Szegeden

Szipál Márton, Hollywood fotósa az Egyesült Államok után kedden Szegedre látogatott, hogy három napot töltsön a szegediekkel. A neves fotómûvész lenyûgözõ és színes egyéniségéhez illõ programokkal lepi meg a fotózás iránt érdeklõdõket, akiket saját lencséjén keresztül hoz mind a fotózáshoz, mind…

Szipál Márton Szegeden Tovább

Alone together

A TÁP Színház Performance és Varieté bemutatja: Juhász András (TÁP) barátai: ALONE TOGETHER címû produkcióját. Helyszín és idõpont:  West Balkán, 2007. december 17., 22:00.

Alone together Tovább

Spiró György: Prah

December 14-én, pénteken mutatja be a kecskeméti Katona József Színház Spiró György: Prah címû darabját Pinczés István rendezésében aKamaraszínházban.

Spiró György: Prah Tovább

Kettős bemutató

A Közép-Európa Táncszínház egy új, két részes esttel zárja a 2007. évet. Az est elsõ részében a társulat táncmûvésze, Virág Melinda mutatkozik be koreográfusként. Elsõ önálló koreográfiájának címe: ALTERA PARS - A Másik érintett fél. Az elõadás rövid változata a 2007-es Szóló-Duó Táncfesztivál…

Kettős bemutató Tovább

SZÍNHÁZ.DVD II.

A SZÍNHÁZ c. lap és a Színház.hu közremûködésének eredményeképpen megszületett a 2. SZÍNHÁZ.DVD, a decemberi folyóirat mozgóképes melléklete. A korongon budapesti és nem budapesti színházi, tánc- és társmûvészeti körképet kaphatunk a közelmúlt eseményeirõl, de nem hiányoznak a nemzetközi fesztiválok…

SZÍNHÁZ.DVD II. Tovább

Kerekasztal Pályázat

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ pályázatot hirdet intézmények, szervezetek számára a következõ témakörben: Színházi nevelési program ingyenes, nyilvános bemutatása a pályázó intézményben vagy az általuk kijelölt helyszínen.

Kerekasztal Pályázat Tovább

Közjáték

2007. december 15-én szombaton magyarkanizsai Nagy József Regionális Kreatív Mûhely munkabemutatója kerül színre Közjáték címmel. Az elõadások folyamán/végén a rendezõ, Nagy József beszél a próbafolyamatról, a készülõ darabról, a Változások könyve (Ji Csing) általi személyes inspirációról.

Közjáték Tovább

Fekete Györgyi

Aase-díjjal ismerte el többek között Fekete Györgyi színpadi munkáját az Oktatási és Kulturális Minisztérium. Az elismerést Gobbi Hilda végakaratában alapította "az emlékezetes percek, pillanatok fõszereplõi" számára. Az egri társulat tagjának dr. Schneider Márta, kulturális szakállamtitkár adja át…

Fekete Györgyi Tovább

Körúti helykeresés

A májusi évadzáráskor felújítás kezdõdött a Körúti Színház állandó játszási helyén, a Gutenberg téren. Az így idõlegesen hontalanná vált társulat, az FMH-ban próbál szerencsét és közönséget, december 26., 27. és 28-án.

Körúti helykeresés Tovább

Alt duett

Kassa után Budapesten is látható Bach Szilvia: Alt duett címû kétszemélyes tragikomédiája, legközelebb december 13-án csütörtökön, a Thália Színház Új Stúdiójában.

Alt duett Tovább

Dzsungel

A Szkénében december 12-én és 13-án újra látható a Dzsungel címû elõadás a  Deák Tamás rendezésében.

Dzsungel Tovább

hamlet.ws

A Summa Artium kht. által immár harmadik alkalommal megszervezett Mecénás napi gálaesten az árverésre bocsátott mûvészeti projektek között szerepelt a Krétakör hamlet.ws címû elõadásának eljuttatása hazai és határon túli magyar nyelvû iskolákba.

hamlet.ws Tovább

Szabadkai vendégjáték

Urbán András és társulata Urbi et Orbi címû elõadása lesz látható december 14-én, 15-én és 17-én 20h-tól a Sirályban (1061, Bp., Király u. 50.). A “verbálisan textuális oralitás" négy remek színész elõadásában mellõzi fokozatosan Pilinszky azonos címû darabját.

Szabadkai vendégjáték Tovább
süti beállítások módosítása