Szivárványkígyó

Vannak pillanatok, amikor nem tehetünk mást, mint emlékezünk és várunk. Errõl szól Bicskei István Szivárványkígyó elõadóestje, amely 2008. március 26-án (szerdán) 19:30-kor látható Desiré villamosána Kosztolányi Dezsõ Színházban.

Szivárványkígyó Tovább

Nyílt levél

A kecskeméti igazgatóválasztással kapcsolatban érkezettt szerkesztõségünkbe az alábbi - Közgyûlésnek címezett - nyílt levél, amelyet változtatás nélkül adunk közre >>

Nyílt levél Tovább

Vörös István: Kőválasz

Az 1998-ban alakult Baltazár Színház az egyetlen hivatásos magyar színtársulat, amely értelmi fogyatékos színészeket foglalkoztat. A színház alapvetõ célja, hogy elõadásaik ne társadalmilag kirekesztve készüljenek és kerüljenek bemutatásra - vagyis ne "ahhoz képest", hanem önmagukban ítéltessenek…

Vörös István: Kőválasz Tovább

Színházjegy kedvezmény

A Színházi Világnap alkalmából, március 27-én a Katona József Színház kedvezményes jegyvásárlási lehetõséget kínál nézõinek.

Színházjegy kedvezmény Tovább

Euripidész: Oresztész

A Nemzeti Színház következõ évada Euripidész Oresztész címû drámájával indul. A színészekkel még mindig nem értek véget a tárgyalások, egyelõre nem lehet tudni, hogy Alföldi Róbert kiknek ajánlott szerzõdést az évadra. Jelenleg Jordán Tamás és Alföldi Róbert - egy átmeneti idõszak erejéig - közösen…

Euripidész: Oresztész Tovább

Fekete Péter

Eisemann-operettet próbál az egri társulat. A könnyû mûfaj pesti zsenijének egyik legsikeresebb zenés játékát, a Fekete Pétert Csizmadia Tibor állítja színpadra.

Fekete Péter Tovább

Keresők

A Keresõk története budapesti mese. A fõszereplõ, András, rögtön a történet elején különös bajba keveredik. Amikor az Eckermann kávézóban éppen felfigyel egy lányra, odalép hozzá a Szorongás Rt. ügynöke, és közli vele: hét napja van arra, hogy megmentse azt a lányt, különben az ügynök örökre…

Keresők Tovább

Shen Wei Dance Arts

Az idei Táncfórum programjának kiemelkedõ eseménye az amerikai tánctársulat, a Shen Wei Dance Arts vendégjátéka. A kínai származású Shen Wei nemcsak a társulat mûvészeti vezetõje és koreográfusa, hanem táncos, festõ és designer is egyben.

Shen Wei Dance Arts Tovább

A Tisztabúza Éjszakája

A Tisztabúza Éjszakája (KÉK - padlás, Róth Miksa Emlékház, Bp.-1078, Nefelejcs u. 26.)Író: Parti Nagy Lajos (Hősöm tere); r.: Lippai Krisztina; sz.: Berki Mónika, Miklusicsák Alíz, Németh Orsolya, Reitter Zsolt, Stubnya Béla, Szöllősi Zoltán, Tamási Zoltán, Várdai Gabriella Szeretett városunk…

A Tisztabúza Éjszakája Tovább

International Conference

Invitation for Hungarian actors, directors, dancers, choreographers, teachers, playwrights, stage designers, script writers, theatre critics, journalists, cultural managers and students.

International Conference Tovább

Gameplay

Gameplay címmel kortárs tánc elõadás látható a Belgrádi Drámai Színház elõadásában a Kosztolányi Dezsõ Színház színpadán március 20-án csütörtökön, 19:30-kor.

Gameplay Tovább

Rubens és a nemeuklideszi asszonyok

A Vígszínház nagy érdeklõdéssel várt tavaszi eseménye Esterházy Péter: Rubens és a nemeuklideszi asszonyok címû kis barokk komédiája, amelynek március 20-án lesz a bemutatója a Pesti Színházban. Esterházy Péterrõl túlzás nélkül állítható, hogy európai hírû és rangú alkotó, aki manapság már nem csak…

Rubens és a nemeuklideszi asszonyok Tovább

Tükörfényben

Új bemutatóval jelentkezik a Magyar Mozdulatmûvészeti Társulat. Tükörfényben címû kortárs mozdulatmûvészeti kísérleti elõadásukat 2008. március 20-án 19.30 órakor láthatjuk a Nemzeti Táncszínházban. 

Tükörfényben Tovább

Schimmelpfennig premier

Újabb bemutatóval kedveskedik a kecskeméti Katona József Színház a kortárs német dráma szerelmeseinek: Roland Schimmelpfennig Látogatás apánál címû darabja Hollós Gábor rendezésében debütál március 20-án.

Schimmelpfennig premier Tovább

Történetek...

Mire jó egy történet? Bántani valakit? Megnyerni valakit? Legyõzni, megszeretni, megszerettetni, meggyûlölni? Netán átverni, becsapni, csúfolni, rágalmazni. Esetleg meghurcolni, pellengérre állítani, megbetegíteni.

Történetek... Tovább

Pályázat-Kecskemét

Múlt hét pénteken ülésezett a kecskeméti Katona József Színház igazgatóválasztásra összehívott szakmai bizottság. Információink szerint 3 pályázót javasolnak a Színházi Világnapon döntést hozó Kulturális Bizottságnak.

Pályázat-Kecskemét Tovább
süti beállítások módosítása