A hölgy fecseg és nyomoz

A Békés Megyei Jókai Színház 2008. január 11-én, pénteken 19 órakor mutatja be Robert Thomas - Jack Popplewell: A hölgy fecseg és nyomoz címû bûnügyi bohózatát.

A hölgy fecseg és nyomoz Tovább

ZsÚR a Merlinben

“Szöveg híján, a Hólyagcirkusztól megszokott akusztiko-filozófiai gondolatáramok, a különleges instrumentumhasználat által is kiviláglana annyi: az alá-fölérendeltségi viszonylat mit sem érõ pozícióiért az aktivitás és a passzivitás eszközeivel viaskodó emberpár, a néma, belsõ világába ájult…

ZsÚR a Merlinben Tovább

Herczeg Tamás pályázata

Herczeg Tamás pályázata a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára. Kiíró: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

Herczeg Tamás pályázata Tovább

Tom Stoppard: Rock´n´roll

Egy elõadás, amely megrengette a Prágai Nemzeti Színház történelmi falait. Egy elõadás, amely nem csak a cseh történelemrõl szól, hanem a rock’n’roll-ról is, hiszen a rock zene annak idején a kommunista rezsimet ellenzõk szimbólumává emelkedett. Egy elõadás, amelyet a neves underground…

Tom Stoppard: Rock´n´roll Tovább

Krétakör: Bánk-bán

Különleges helyszínen, a dübörgõ Hungária körútra nézõ Vakok Intézetében látható újra Katona József klasszikusa, a Bánk-bán január 17. és 19. között Zsótér Sándor rendezésében.

Krétakör: Bánk-bán Tovább

A Grönholm-módszer

Négy pályázó - három férfi és egy nõ - felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek. A korábbi szûrõkön már átjutottak - ez lesz az utolsó megmérettetés.

A Grönholm-módszer Tovább

Mi legyen?

A 2007. szeptemberében megalakult Co.ffein Projects bemutatkozó darabját 2008. január 10-én mutatta be a budapesti Pinceszínházban a nagyközönség számára. Az öt táncosból álló társulat közönségbarát elõadása újra látható február 22-én, pénteken 18.30-tól ugyanott, a Török Pál utcai színházban.

Mi legyen? Tovább

Co.ffein Projects

Budapest-A 2007. szeptemberében megalakult Co.ffein Projects bemutatkozó darabját 2008. január 10-én mutatja be a nagyközönség számára. A "..mi legyen?" címû elõadás a budapesti Pinceszínházban látható két alkalommal is. Az öt táncosból álló társulat célja "közönségbarát színházzal szórakoztatni,…

Co.ffein Projects Tovább

Elhunyt Körmendi János

Életének 81. esztendejében, elhunyt Körmendi János színmûvész, író - tudatta a család közlése alapján az Oktatási és Kulturális Minisztérium. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színmûvészt türelemmel viselt hosszú betegség után január 6-án, vasárnap szerettei körében érte a halál. Körmendi Jánost a…

Elhunyt Körmendi János Tovább

A tavasz ébredése

2008. január 29-én vendégszerepel a Katonában a debreceni Csokonai Színház társulata A tavasz ébredése címû darabbal Horváth Csaba rendezésében. A Katona közönsége az elõadásban viszontláthatja Simkó Katalint, akit A vadkacsából ismerhetnek.

A tavasz ébredése Tovább

Művészeti vezető kerestetik

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Mûvészetek Házapályázatot hirdet a DUNAÚJVÁROSI BARTÓK TÁNCSZÍNHÁZ mûvészeti vezetõi állására.

Művészeti vezető kerestetik Tovább

Warrenné mestersége

Elképzelhetõ, hogy egy olyan konfliktus álljon anya és lánya közé, ami miatt a lány hátat fordítson mindannak, amiben addig hitt, amiben fölnõtt? Vagy esetleg a családon belül egy olyan titok kerüljön elõ a múltból, ami miatt soha nem beszélnének többet egymással szülõk és gyerekek?Nehéz minderre…

Warrenné mestersége Tovább

P.Almodovár: Patty Diphusa

A székelyudvarhelyi a Tomcsa Sándor Színház pódium-elõadás sorozatának keretén belül január  9-én, szerdán, 20 órától, a Retro Pubban Pedro Almodovár: Patty Diphusa címmel Varga Márta pódium - elõadása látható. Az elõadás Papp Éva szakmai tanácsadásával készült.

P.Almodovár: Patty Diphusa Tovább

Hol van Vietnám?

Hol van Vietnám? címmel a Maladype Színház a Ludwig Múzeummal közösen 2008 januárjától havi rendszerességgel kötetlen beszélgetésre invitálja azokat a független társulatokat, amelyek a változó struktúrán kívüli struktúrában keresik változatlan(ul) helyüket.

Hol van Vietnám? Tovább

Musicalek sorozata

Két eredeti szlovák és egy, a West Endrõl importált musicalbemutatóval folytatódott a szlovákiai musicalbemutatók sora. Meglepõ, de mindhárom elõadás messze üti a sokéves átlagot, és garantáltan esztétikai és zenei élményt nyújt azoknak, akik elzarándokolnak Pozsonyba vagy netán Eperjesre.

Musicalek sorozata Tovább

Turgenyev: Egy hónap falun

Minden jel arra vall, hogy Iszlajev, a gazdag földbirtokos ezt a nyarat is békésen és meglehetõsen unalmasan tölti vidéki birtokán idõs édesanyja, felesége, fia és felesége szívbéli jóbarátjának társaságában. Az új tanító, a jóképû és fiatal Beljajev - megjelenése azonban gyökerestül felforgatja az…

Turgenyev: Egy hónap falun Tovább
süti beállítások módosítása