Sátorosünnep-Workshopok

Workshop. Mûhely. Alkotómûhely. Igen, izzasztó melegben is hass-alkoss buli után és elõtt. A Sirály július 26. és augusztus 2. között leköltözik a Mûvészetek Völgyébe - egész pontosan Monostorapátiba - és nyolc napos fesztivált szervez a Marom Budapesttel karöltve. A több mint 100 programot kínáló…

Sátorosünnep-Workshopok Tovább

Fiatalság bolondság

"Jaj de jó a habos sütemény! Mogyoró van az õ tetején."Ki ne ismerné Kiss Manyi híres dalát? Ám azt kevesebben tudják, hogy elõször ezt a dalt 1940-ben énekelte a Fiatalság bolondság õsbemutatóján.

Fiatalság bolondság Tovább

Vagina monológok

Eve Ensler darabja Franciaországban is sikert arat, és Párizstól Avignonig mindenütt játsszák. Franciaországban 2000 óta - az elsõ bemutató idejétõl - eddig 700 000 nézõ látta. És a sorozat még korántsem fejezõdött be.

Vagina monológok Tovább

Vilmos programzáró levele

Gyulán újabb nagy dolgok vannak készülõben: a Shakespeare fesztivál utolsó három napján egy-egy szenzáció, különlegesség, ritkaság várja a nézõket.

Vilmos programzáró levele Tovább

Csodálatos utazás Avignonba

Idén 62. kiadásához érkezett az Avignoni Fesztivál, mely az európai élõ színházmûvészet kortárs alkotásainak legjavát mutatja be. A Nyugat-Európa pillanatnyilag legfontosabb rendezõit felvonultató rendezvénysorozat mellett negyven éve rendezik meg az Avignoni OFF Fesztivált, mely közel kilencszáz…

Csodálatos utazás Avignonba Tovább

Német Színház, Szekszárd

A Tolna Megyei Önkormányzat és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnöke a sajtó képviselõi elõtt írta alá szerdán Szekszárdon azt a megállapodást, amely a német színház, a Deutsche Bühne Ungarn társulásban való mûködtetésérõl kötöttek.

Német Színház, Szekszárd Tovább

Ma kezdődik a THEALTER Fesztivál

Ma, 2008. július 23-án, szerdán, a Régi Zsinagógabeli megnyitóval kezdetét veszi -  immár 18. alkalommal - a THEALTER fesztivál Szegeden, a MASZK Egyesület szervezésében. A fesztiválról idén napi rendszerességgel tudósítunk blognapló formájában, kedvcsinálóként pedig tekintse meg a tavalyi…

Ma kezdődik a THEALTER Fesztivál Tovább

Musical Est!

2008 egyik szép júniusi napján jött az ötlet, egy kimerült próba után, Bednai Natália, Kertész Zsófia és Kósa Dénes fejébõl, mi lenne, ha Budapesten Musical Estet tartanának. A helyszín adott volt, mivel Natália az Akácos Udvarban szokott Beszélgetõ show-kat rendezni. A fellépõ mûvészek neve sem…

Musical Est! Tovább

Elhunyt Botka László

Július 6-án, vasárnap este kilenc óra körül az égi társulatba lépett át Erdély utolsó vándorszínésze, a sepsiszentgyörgyi színház nagy öregje, nézõ-generációk kedvenc komikus színésze, Botka László.

Elhunyt Botka László Tovább

Kamuművészet

A margitszigeti Holdudvar Galériában július 8-án este K.A.M.U. 2008 címmel nyílik a Boulevard&Brezsnyev Galéria nyári mûvészeti programsorozatának utolsó kiállítása.

Kamuművészet Tovább

A Kölyök

A Pécsi Szabadtéri Játékok keretében kerül bemutatásra az anno Charlie Chaplin rendezte nagy sikerû film, A Kölyök színpadi változata Balikó Tamás rendezésében.

A Kölyök Tovább

Little Crow-Kistehén koncertszínház

"Ember a fán" nepomuki keringõk címmel 2008-ban megjelent a  LITTLE COW - KISTEHÉN zenekar maxi albuma. Az új dalokhoz koncertszínház készült Kollár-Klemencz Laci és a Kistehén Melankólikusok közremûködésével. A fergetes tavalyi koncert után, idén július 27. este fél 9-kor találkozhatunk újra velük…

Little Crow-Kistehén koncertszínház Tovább

Színházi szem

Ezzel a címmel színházi alkotók festményeibõl nyílik kiállítás július 10-tõl egészen augusztus végéig a Líceum elsõ emeleti könyvtárában. Most Egerben is bemutatkozik errõl az oldaláról Tahi Tóth László Érdemes mûvész, és a Nemzeti Színház igazgatója, Alföldi Róbert.

Színházi szem Tovább

Utópiák kabaréja

A Groupe Incognito a Strasbourgi Színmûvészeti Iskola növendékeibõl verbuválódott. Utópiák kabaréja címmel júniusban mutatták be elõadásukat Párizsban a Théâtre de la Cité Internationalban.

Utópiák kabaréja Tovább

INFANT fődíj

A Kosztolányi Dezsõ Színház Brecht-The Hardcore Machine címû elõadása  megnyerte az újvidéki INFANT (nemzetközi alternatív színházi fesztivál) fõdíját. A legjobb elõadásért járó díjat július 3-án este vehették át az INFANT szakmai zsûrijétõl.

INFANT fődíj Tovább

Turandottal indult az évad

Gazdag, színes és változatos kínálattal várja nézõit idén a Szegedi Szabadtéri Játékok. A Dóm téri fesztivál szervezõi ebben az évben is ügyeltek a mûsor összeállításakor arra, hogy minden mûfaj rajongója megtalálja a maga kedvencét. Az öt produkcióból négy új bemutató, melyek közül péntek este a…

Turandottal indult az évad Tovább
süti beállítások módosítása