Örkény: Tóték

A marosvásárhelyi Színházmûvészeti Egyetem  IV. éves színész szakos hallgatók második nyilvános vizsgaelõadásának bemutatója zajlott a napokban az egyetem Stúdió Színházában.

Örkény: Tóték Tovább

Marijke Schermer: Agyag

Marijke Schermer: AGYAGtragédia öt rövid felvonásban "Nem akarok ezzel semmit mondani, de a vak is látja, hogy egy kétszer egy méteres gödröt ásnak." fordította: Balogh Tamás Dora - Naszlady ÉvaTitus - Horváth VirgilNele - Szilágyi KataVink - Széles LászlóImme - Kiss Diána Magdolna közreműködik:…

Marijke Schermer: Agyag Tovább

Hol van Vietnám?

A Maladype Színház Hol van Vietnám? - 3. találkozás címmel tartott kerekasztal-beszélgetésének következõ vendége a Honvéd Kamaraszínház. Idõpont és helyszín: 2008. március 9., vasárnap 16 óra, Ludwig Múzeum.

Hol van Vietnám? Tovább

Látványtervezők kiállítása

A Nemzeti Színház Kortárs Képzõmûvészeti Kiállítás idei sorozatában 2008. február 29-én pénteken délután fél hatkor nyílik a következõ tárlat, ezúttal a Magyar Képzõmûvészeti Egyetem látványtervezõ tanszéke hallgatóinak munkáiból.

Látványtervezők kiállítása Tovább

Monodráma Fesztivál 2008

Idén is lesz Monodráma Fesztivál Egerben. Budapesten, a Hársfa étteremben mutatta be Habis László, Eger polgármestere és Csizmadia Tibor, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója az idei Egri Tavaszi Fesztivál programját.

Monodráma Fesztivál 2008 Tovább

Ivana Müller

A színpadon szinte teljes mozdulatlanság. A nézõ egy idõ után már kezd együttérezni az öt színésszel, akik egy bizonyos pózban állnak mindaddig, amíg végül szinte már összeesnek. Minden mozgás tilos, kivéve a beszédhez szükséges minimális szájmozgást és mimikát. Az elõadás angol nyelvû.

Ivana Müller Tovább

2008. február 28-án és 2008. március 1-én a marosvásárhelyi Színházmûvészeti Egyetem  IV. éves színész szakos hallgatók második nyilvános vizsgaelõadásának bemutatójára kerül sor az egyetem Stúdió Színházában. Örkény István Tóték c. tragikomédiáját Kincses Elemér rendezte. Az Õrnagyot játszó…

Tovább

Mark Rozovszkij

Az ismert rendezõ és színész a teátrum meghívására érkezik a Miskolcra. A színházalapító azért látogat hazánkba, hogy megnézze a miskolci társulat Legenda a lóról címû elõadását.

Mark Rozovszkij Tovább

Bevetés (Ilyen a boksz)

A február 22-ei tatabányai õsbemutató után február 29- én Budapesten kerül bemutatásra a  Honvéd Színház és a Jászai Mari Színház közös produkciója Bevetés (Ilyen a boksz) - Local Global Time címmel Telihay Péter rendezésében, a Stefánia Palotában.

Bevetés (Ilyen a boksz) Tovább

Gyulai Várszínház 45. évadÖsszművészeti Fesztivál 2008. június 27. - augusztus 10. Sajtóanyag A Gyulai Várszínház 45. évadát kezdi meg idén június 27-én. Az eddigi évekhez hasonlóan ismét összművészeti fesztivált rendezünk, amelynek keretében a prózai és zenés színházi produkciók mellett szerepet…

Tovább

Euripidész: Alkésztisz

Euripidész: Alkésztisz címû drámáját Tóth Miklós rendezésében mutatjabe a kecskeméti Katona József Színház az Üzemszínházban 2008. február 29-én, pénteken este 7 órakor.

Euripidész: Alkésztisz Tovább

Felolvasószínház

Marijke Schermer: AGYAGtragédia öt rövid felvonásban "Nem akarok ezzel semmit mondani, de a vak is látja, hogy egy kétszer egy méteres gödröt ásnak." fordította: Balogh Tamás Dora - Naszlady ÉvaTitus - Horváth VirgilNele - Szilágyi KataVink - Széles LászlóImme - Kiss Diána Magdolna közreműködik:…

Felolvasószínház Tovább

Klebelsberg Kultúrkúria

A márciusi programajánlója Színház: A mi Sütő Andrásunk"A példát élni és éltetni kell..."(Advent a Hargitán)Egyik legnagyobb drámaírónkat, a magyar nyelv szerelmesét és felsőfokú művelőjét, az érzékeny, alapos és nagy tudású közírót, tűnődő művészembert és harcos közéleti embert szeretnénk a színpad…

Klebelsberg Kultúrkúria Tovább

Lezárult a fotópályázat

Lezárult a Keleti pu. címmel meghirdetett fotópályázat, amelyet az Új Színház amatõr és professzionális fotósok részére hirdetett meg. A felhívásra, amelynek témája a Keleti pályaudvar volt, több mint száz pályázó csaknem nyolcszáz fotója érkezett be.

Lezárult a fotópályázat Tovább

Keleti PU.

Egy darab sín, amelyrõl még senki nem tudja biztosan, hová vezet. És körülötte egy egész ország... Állunk a peronon, várunk, a vonat persze késik, és a mindennapi rohanást hirtelen megszakító rövid szünetben kénytelenek vagyunk körül nézni ebben a XIX. század végén épült gyönyörû csarnokban.

Keleti PU. Tovább

Tárgyszínház

Az antwerpeni Toneelhuis mozgásalapú tárgyszínházi elõadása látható március elején a Merlinben, a LOW Kultfeszt keretében. Az 5-ei elõadás elõtt nyilvános kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklõdõket a holland, belga és magyar színházi struktúráról.

Tárgyszínház Tovább
süti beállítások módosítása