Indul a Bakterház

A Győri Nemzeti Színház és a Veszprémi Petőfi Színház „összefogása" révén láthatja a közönség Rideg Sándor nagysikerű művét. A 2009-2010- es színházi évad mindkét teátrum számára egy új lehetőség kibontakozásának kezdete, hiszen a veszprémi előadás Győrben is bemutatkozik, és egy győri, a…

Indul a Bakterház Tovább

Minden Rossz Varieté, TÁP Színház, vol 2

Másodszor néztem az előadást pénteken a Tűzraktérben - anno az első után sejtettem, hogy elő fogok még náluk fordulni. Ha nem tudnád, mi a Varieté, katt ide, és utána olvass tovább (ha kedveled a stand-upot, ez az előadás is bejön).

Minden Rossz Varieté, TÁP Színház, vol 2 Tovább

A Tojáséj Berlinben

A Maladype Színház társulata 2009. november 13-án és 14-én a Tojáséj című előadással a Collegium Hungaricum Berlinben vendégszerepel.

A Tojáséj Berlinben Tovább

Az élet értelme

A Tünet Együttes november 13-án mutatja be új előadását a Szkénében, mely azt a kérdést feszegeti, hogy mi is az élet értelme. A darab azt a választási kényszert modellezi, amely egész életünket átszövi.

Az élet értelme Tovább

Hamlet-parafrázis

Párbeszédek. Egy színész dialógusa egy szereppel. Egy szerepen át önmagával. Egy személyiség harca a múlttal, a soha el nem érkező jövővel, a jelen fal nélküli börtönébe zárva. Két műfaj izgalmas találkozása - a színház párbeszéde a filmmel. A monológé a dialóggal. A monodrámáé a sokszereplős…

Hamlet-parafrázis Tovább

Prométeusz

Az idei Bárka Fesztivál záróelőadásaként a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Prométeusz című mozgásszínházi előadása látható ma este, Katona Gábor rendezésében.  

Prométeusz Tovább

Ameli sóhaja

Andresz Kati előadásában november 10-én este 7 órától látható Alina Nelega monodrámája, az Ameli sóhaja az Aranytíz Tolnay Klári Színpadán. Az előadás október közepén Erdélyben is vendégszerepelt.

Ameli sóhaja Tovább

Mika Myllyaho

A finn Nemzeti Színház igazgatójának, Mari-Liisa Nevalának lejárt igazgatói mandátuma, s helyére Mikka Myllyahót nevezték ki a jelentős nemzeti intézmény élére.

Mika Myllyaho Tovább

A Tenkes kapitánya

A Zsuráfszky Zoltán vezette világhírű Honvéd Táncszínház „anyanyelve" a Kárpát-medence néptánc-kincse. Ebből a páratlanul gazdag anyagból építkezik a repertoár a nagy formátumú táncdrámáktól a népi vígjátékokig, a klasszikus tragédiáktól a mesedarabokig. A hosszú időn át, rendkívüli népszerűséggel…

A Tenkes kapitánya Tovább

Istentelen komédia (Pl)

A 4. Bárka Fesztivál programjában vasárnap a Teatr Polski Istentelen komédia című előadása látható Pawel Wodzinski rendezésében.

Istentelen komédia (Pl) Tovább

Dating Spaces

A Hollandiában élő, többszörösen díjazott kortárs táncművész, táncpedagógus és mime Dezső Virág november közepén ellátogat hazájába Lucas Acuna neves argentin zenésszel, hogy Budapesten a Mozdulatművészeti Stúdióban és Debrecenben „Dating Spaces" című térspecifikus előadását bemutassa. E nagyon…

Dating Spaces Tovább

Cyrano de Bergerac

2009. november 6-án láthatja először a Magyar Színház közönsége Rostand Cyrano de Bergerac című romantikus játékát. A főszerepeket Cserna Antal, Tóth Éva és Gémes Athos színművészek alakítják. Az előadás rendezője Őze Áron, aki „hatalmas, dübörgő és elhalkuló, romantikus szimfóniának látja a…

Cyrano de Bergerac Tovább

Az égig érő fa

November 7- én, 11 órától a szatmárnémeti Északi Színház Pódiumtermében szabadelőadásban tekinthető meg a Brighella Bábszínház Az égig érő fa című előadása. A szabadelőadásban is játszott bábelőadások sorozatával a társulat célja, hogy hozzájárulhassanak tartalmas családi programok kialakításához,…

Az égig érő fa Tovább

Próbatánc

A The Irish Dance Experience Magyarország egyetlen professzionális Ír Sztepp Tánc Társulata, amelyet nem kisebb név képvisel, mint Catherine Gallagher Írország Nemzeti Bajnoka többszörös Ír Sztepp Tánc Világbajnok. Legyél Te is ennek a lendületes, profi, összetartó csapatnak a tagja!

Próbatánc Tovább

Vendégségben Budapesten

Júliusban az Oktatási és Kulturális Minisztérium Égtájak Irodája immár 14. alkalommal rendezi meg 2009. július 5-15. között a Vendégségben Budapesten - Határon túli magyar fiatalok találkozóját.

Vendégségben Budapesten Tovább

Sima Ügy

Miért visznek be valakit egy istenháta mögötti rendőrőrsre, ha azt sem tudják ki az? Ő sem tudja, miért van itt? Miféle bűntény lehet az, ahol még az áldozat kiléte sem tisztázott? Részt vesz a tanúkihallgatáson?  

Sima Ügy Tovább
süti beállítások módosítása