Bach - testben

A kísérletezõ, új utakat keresõ Juhász Kata koreográfus évek óta dolgozik azon, hogy tõlünk idõben elválasztott, klasszikusnak számító zeneszerzõk mûveit lehetõség szerint élõ elõadásban színpadi mûveinek részévé téve kortársainkká avassa. Ravel és Debussy után most Bach mûveihez nyúlt.

Bach - testben Tovább

Antigoné-tükör

Bemutatkozik Egerben a Kovátsmûhely produkció. Antigoné-tükör címû elõadásuk február 17-én, kedden este 7 órától látható a Gárdonyi Géza Színház nagyszínpadán.

Antigoné-tükör Tovább

Interjú Szente Vajkkal

A zenés mûfaj rajongói évek óta ismerik a Madách Színház népszerû musical elõadásaiból, Debrecenben pedig már ezt megelõzõen városi hírességgé vált, nemrég aztán két filmben is megmutatta énekes-táncos tudását. Hogy mi történt a Casting minden és a Made in Hungaria elõtt, alatt és után, arról mesél…

Interjú Szente Vajkkal Tovább

Szputnyik Társulat: ReHab

Az AKKU rusztikusan indusztriális tereiben bolyongunk, eszünk, és próbálunk, és látjuk, igen, pontosan látjuk, és pontosan tudjuk, hogy mirõl is fog szólni ez az elõadás. Ez az elõadás rólunk fog szólni, nem, ez az elõadás az emberekrõl fog szólni, na, nem, ez az elõadás mindannyiunkról fog szólni,…

Szputnyik Társulat: ReHab Tovább

Van Gogh szerelme

A Simon Balázs rendezte Van Gogh szerelme címû tragikomédia õsbemutatóját a Jászai Mari Színház tartotta tavaly márciusban. A tatabányai bemutatóra majd’ egy évet kellett várni, de február 20-án végre az anyaszínházban is látható lesz. Az elõadás azonban a megváltozott szereposztásnak…

Van Gogh szerelme Tovább

Theatre Mania 1

Linzben,  2009 Európa Kulturális Fõvárosában január közepén rendezték meg a Theatre Mania 1 nevû, nagyszabású nemzetközi színházi és táncfesztivált.

Theatre Mania 1 Tovább

TÁPéntek a Tűzraktérben

A TÁP Varieté Performansz és Színház a 2008/2009-es színházi évadban is folytatja sajátos mûködését: heti rendszerességgel, különbözõ színházi akciókkal várja közönségét MINDEN PÉNTEKen (és más napokon is!) új bázisán, a TÛZRAKTÉRben, az I. emeleten található kamara-termében.

TÁPéntek a Tűzraktérben Tovább

Elhunyt Balla Ica

A Gyõri Nemzeti Színház társulata megrendülten tudatja, hogy életének 82. évében elhunyt Balla Ica Déryné-, Aase-díjas színmûvésznõ, a színház Örökös Tagja, Gyõr város Díszpolgára. Balla Icát Gyõr Megyei Jogú Város saját halottjának tekinti. Temetésérõl késõbb intézkednek.

Elhunyt Balla Ica Tovább

Színházi lecke

Neves színházi szakemberektõl vehetnek Színházi leckét szombaton a Marczibányi Téri Mûvelõdési Központba látogatók. A Magyar Drámapedagógiai Társaság szervezésében zajló egész napos program szól gyerek- és diákszínjátszó csoportvezetõknek, rendezõknek; drámatanároknak; színházi neveléssel…

Színházi lecke Tovább

Lány, kertben

Hogyan emlékszünk vissza - felnõtt fejjel - az életünket döntõen befolyásoló eseményekre? A gyerekkorunkra? A szüleinkre? A szüleink barátaira? A nagyszüleinkre? Az elsõ szerelmünkre? Hogyan befolyásolták a személyiségünket? Milyen nyomot hagy bennünk mindaz, amit mostanáig megéltünk?

Lány, kertben Tovább

Yeats Triptichon

A színházi csoport a szöveg mellett a térbeli mozgás és a zene egyenrangúságát kívánja kifejezésre juttatni. A gondolat, az érzelem és a ritmus együttese juttatja el a nézõhöz a darab mondanivalóját. Szellem, lélek, szív van megszólítva Yeats darabjaiban.

Yeats Triptichon Tovább

Fosszíliák

A Bakelit Multi Art Centerben látható február 20-án és 27-én a Duna Táncmûhely nagy sikerû Fosszíliák címû elõadása.

Fosszíliák Tovább

Kakukkfészek

Bujtor István állítja színpadra a Veszprémi Petõfi Színházban a Kakukkfészek címû darabot, a bemutató február 13-án lesz. Rendezõként és szereplõként többször találkozott már a Ken Kesey Száll a kakukk fészkére címû regényébõl készült színpadi mûvel, amit Dale Wasserman neve fémjelez.

Kakukkfészek Tovább

Theatre503 - London

A londoni Theatre503  bejelentette tavaszi mûsorát. A 2008-ban ismételten Peter Brook Empty Space Awardra jelölt színház a múlt évben 300%-kal növelte a nézõinek számát.

Theatre503 - London Tovább

Új szak az SZFE-n

Új szakot indít õsztõl a Színház-és Filmmûvészeti Egyetem. A színházrendezõ-fizikai színházi koreográfus osztály leendõ osztályfõnöke,  Horváth Csaba beszél a képzés felépítésérõl és céljairól.

Új szak az SZFE-n Tovább

De jajj!! Cigánykabaré - Spinoza ház

Őszintén szólva eszembe se jutna a Spinozába menni: ez az a hely, ami enyhén posh ás urizáló hangulatával valahogy nem az én világom. Erre az estére is egyértelműen csak Tompos Kátya neve vitt be. Igaz, hogy az elmúlt pár hónapban a csapból is ő folyik (Valami Amerika,…

De jajj!! Cigánykabaré - Spinoza ház Tovább
süti beállítások módosítása