Momentán Társulat: Mini

A Momentán Társulat MINI címû interaktív mesejátéka látható 2009. március 01-én, vasárnap 11 órától a Momentown-ban. Az elõdást 7 - 10 éveseknek ajánlják - és mindenkinek, aki szereti.

Momentán Társulat: Mini Tovább

Kleist: Herrmann csatája

A HOPPart Társulat tavaly õsszel debütált Herrmann csatája címû elõadása 2009. február 23-án, hétfõn újra látható, új helyszínen, a Nyugati Teátrumban. A darab rendezõje Polgár Csaba. A Herrmann csatája Kleist "kevéssé ismert" drámája, ha a magyarországi színházi bemutatók számát nézzük. Maga a mû…

Kleist: Herrmann csatája Tovább

Boga beszél

Karinthy Frigyes 1917-ben "A feleségem beszéli" címmel humoreszk-sorozatot írt, amelynek ihletõje elsõ felesége, az ígéretes tehetségû drámai színésznõ, Judik Etel, azaz - ahogy az író becézte - Boga volt. A hétvégén Boga beszél címmel debütált zenés csacsogvány márciusban is látható Miskolcon.

Boga beszél Tovább

Csókos asszony

A történet abban az idõben játszódik, amelyet "békebeli Pest" néven szoktak emlegetni, ezt a bûbájos századeleji világot mutatja be a szolnoki színház Zerkovitz Béla - Szilágyi László: Csókos asszony címû elõadása is.

Csókos asszony Tovább

50. Valahol Európában

A Valahol Európában minden idõk egyik legsikeresebb hazai musicalje a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban a 2009. január 17-én, szombaton immár 50-szer látható.

50. Valahol Európában Tovább

DrámaPálya

A marosvásárhelyi Színházmûvészeti Egyetem Színháztudományi Tanszéke 15-25 év közötti alkotók részére színpadi szövegek írására, valamint színházi elõadásokról szóló, beszámoló-elemzõ mûfajú írásokra hirdet pályázatot.

DrámaPálya Tovább

TÁP Nickleodeon

A Táp Színház új sorozatot indít, amelyben Vj-k kísérnek hangjátékokat, Dj-k, zenészek játszanak néma vagy hangosfilmek alá, és képregények elevenednek meg. Az elõadásokat bevezetõk, beszélgetések kísérik.

TÁP Nickleodeon Tovább

A Night Less Ordinary

Az angilai Arts Council hivatalosan is elindította A Night Less Ordinary elnevezésû programot, amit a fiatalok színházba járásának ösztönzésére dolgoztak ki.

A Night Less Ordinary Tovább

Jubileum az Új Színházban

Jeles jubileumot ünnepelnek 20-án, pénteken az Új Színházban. Shakespeare Szentivánéji álom címû darabja - melyet az ország határain innen és túl számtalan helyszínen is nagy sikerrel játszották - Szergej Maszlobojscsikov rendezésében immáron a századik elõadásához érkezik.

Jubileum az Új Színházban Tovább

Igazgatóválasztás Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyûlés ma tíz órától rendkívüli ülésén döntött arról, hogy az elkövetkezõ öt évben ki irányíthatja a Móricz Zsigmond Színházat. A választást Dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház régi-új igazgatója nyerte elsöprõ többséggel - így 2009. júliusától harmadik…

Igazgatóválasztás Nyíregyházán Tovább

Képzett társítások

A február 26-i Képzett társítások - AEGON-est vendége a kortárs magyar irodalom kiemelkedõ egyénisége lesz: Lator László költõ, mûfordító, a bámulatos tudású, a pódiumon (és számos televíziós mûsorban, például a Lyukasórában) a közönséget mindig elbûvölõ lírikus, akinek legutóbb Az egyetlen…

Képzett társítások Tovább

Térey János: Asztalizene

Egy februári estén kis társaság gyûlik össze a budai White Box étteremben: barátok és ellenfelek, szeretõk és megcsalt feleségek, törzsvendégek és váratlan látogatók. Egy fel-törekvõ ügyvédnõ, egy megfáradt baleseti sebész, egy másodrangú operaénekesnõ, egy meg nem értett díszlettervezõ, egy…

Térey János: Asztalizene Tovább

Síppal-dobbal Fesztivál

A Síp utca és Dob utca sarkán álló SPINOZA megint újabb kulturális merészséggel állt elõ: megrendezi az ország Elsõ Zsidó Zenei Fesztiválját.

Síppal-dobbal Fesztivál Tovább

Vér-reflex

A VÉR-REFLEX olyan színpadi közeg, amelyben a fizikai állapot, mint axióma, megkérdõjelezõdik. Kísérlet, mely mûként jelenik meg, s a színpadtérben elõadássá válik.

Vér-reflex Tovább

Holdvilág és utasa

Szerb Antal Utas és holdvilág címû regénye sokak számára kultuszmû. Olaszországi utazásait követõen, 1937-ben írta meg nagyszerû könyvét. A regényben Erzsi és Mihály nászutas párként érkeznek Velencébe, ám mikor továbbindulnak, a fiú egyszerûen leszáll a vonatról és elindul megkeresni...Kit is?…

Holdvilág és utasa Tovább

Az állatok birodalma

A kecskeméti Katona József Színház Az állatok birodalma címû elõadásával vendégszerepel 2009. február 23-án az Aranytízben. A Bodolay által színre vitt  Schimmelpfennig darab tavaly õsszel õsbemutatóként debütált Kecskeméten.

Az állatok birodalma Tovább
süti beállítások módosítása