Kékszem meg a szakma

A Katona Notóriusok című dokumentumszínházának legújabb darabja, a rombolni nem színházat építeni szívesen című az első, amely kortárs témával foglalkozik...

Kékszem meg a szakma Tovább

„Mily szerető és nyíltszívű a magyar"

Csizmadia keze alatt Márton történelmi drámája nem hangzatos tanmesévé, kétes hitelességű aktuálpolitikai röpirattá, hanem valódi szellemi krimivé vált, amely természetesen nem mentes az áthallástól sem...

„Mily szerető és nyíltszívű a magyar" Tovább

Vodka-Kremllel halni meg

Derekasan öntözni a reménytelenséget gyömbéres, meg korianderes, meg az ég tudja, miféle vodkával: hamisítatlan orosz hangulat.

Vodka-Kremllel halni meg Tovább

Kemény-rock-ballada

Az üres színpadon zajló cselekmény intenzív test-, illetve fizikai színházi eszközökkel elevenedik meg.

Kemény-rock-ballada Tovább

Társa és Raszkolnyikov

Raszkolnyikov bűne és bűnhődése csak érintőlegesen csatlakozik e színpadi verzió eseményeihez, amennyiben Szonya beavatottja, részese és feloldozója lesz a fiatalember lelki gyötrődésének.

Társa és Raszkolnyikov Tovább

Lakályos légvár

A Solness építőmester kivétel: itt a szimbólum, mármint az ifjúságé, egy ember, egy nő, a színmű hősnője.

Lakályos légvár Tovább

Kiavató színház

Nemhogy az elnevezésre csupán részlegesen rászolgáló beavató színházi előadások egy (legalább a diákközönségnek nem teljesen haszontalan) válfaja nem jön létre a Vígszínházban: kiavató színház cserepesedik inkább.

Kiavató színház Tovább

Tiszta udvar, vicces ház

A szereplőkről sem lehet egyértelműen eldönteni, nevetségesek-e vagy szánalomra méltóak - attól függ, mennyire tudunk velük azonosulni (vö. a tragédia az, ami velünk történik, a komédia az, ami másokkal).

Tiszta udvar, vicces ház Tovább

Apacsok

A hatvanas évek elején Magyarországon éltek olyan fiatalok, akik a diktatúrával szembeni ellenállásnak és tiltakozásnak egy sajátos formáját választották: indián törzset alapítottak, mokaszint húztak és kivonultak a hétköznapokból. Tiszta törvényekre, egyszerûségre, átlátható és értelmezhetõ világra…

Apacsok Tovább

Beugratás

Mély fájdalommal és õszinte együttérzéssel tudatom, hogy kiváló kollégátok, kedves barátotok, drága kis közönségünk kedvence, Laci elveszett.

Beugratás Tovább

Könnyű. esti Sértés

A furcsa név mögött egy tisztán fiatal fõvárosi színészekbõl álló zenekar bújik meg. Lehet, hogy írhatnánk csupa nagybetûvel is: A SZÍNÉSZZENEKAR, mert talán manapság erre a formációra illik leginkább ez a meghatározás.

Könnyű. esti Sértés Tovább

tunde@csongor.hu

Ladányi Andrea mozgásra, szövegre és vizualitásra épülõ parafrázisa napjaink (cyber)-valóságába helyezi Vörösmarty remekmûvét, a klasszikust mai közegünkhöz, létformánkhoz, gondolkodásunkhoz közelítve.

tunde@csongor.hu Tovább

Háztűznéző

2009. március 6-án, pénteken mutatja be a Magyar Színház társulata Gogol: HÁZTÛZNÉZÕ címû "egészen valószínûtlen történetét" CSISZÁR IMRE rendezésében. Az elõadás "fantasztikus realizmusa"  már-már az abszurditásig elrajzolt, kiváló alakításokat eredményezett. A rendkívül hálás szerepeket GREGOR…

Háztűznéző Tovább

A halál és a lányka

A darab története a jelenkori Chilében játszódik. Bár játszódhatna bármely más országban, ahol hosszú évekig tartó diktatúra után demokratikus kormány került hatalomra. Ám hiába tervezi az új kormány, hogy az egykori bûnösöket demokratikus módon, jogszerûen ítélje el. Az új állam egyik frissen…

A halál és a lányka Tovább

A hatalmas színrabló

Március 16-20 között gyermeknézõit várja színházba a Csíki Játékszín. A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház elõadása A hatalmas színrabló öt nap alatt tíz alkalommal látható.

A hatalmas színrabló Tovább
süti beállítások módosítása