Eljövök érted - A Kezdet (Hoppart)

Máthé Zsolt a színház egyik reneszánsz embere: játszik, énekel, dalszöveget ír, rappel, rendez. Tisztessséges státuszban az Örkényben játszik tisztességes (mellék)szerepeket, majd miután itt letörli magáról a szénnel rajzolt bajuszt és ledobja a zsakettet, afféle Mr. Hyde-ként padlástereken, raktárakban és sufnikban bukkan fel a jobb híján alternatívnak nevezett szcénában. Néha még cipószteppel is. Most épp az idei évben eddig hasító Hoppartot (róluk a weboldalukon, meg itt és itt) találta meg idén már másodszor, hogy könnyed egy órás programot írjon és rendezzen velük a most nyílt West Balkán színházban.

 

Herczegh Tamás és Radnay Csilla


A beharangozó szerint "szappanopera-operát" láthatunk, azaz tévés paródiát: ez most lényegében a Jó barátok című sorozat figuráinak megjelenítését takarja; rövid bepillantást adva Rachelék életébe, végig éneklős formában (a zenét Matkó Tamás adja, zongorán). A megvalósítás vicces, rögtön a nemzetis Mátyássy Bence intrójáról lejön, hogy miről lesz szó. Sajnos az opera, mint műfaj, nem tart ki végig, az előadás közepétől egyre több "sima" ének csúszik be, ez kicsit csalódás - világos, hogy hobbiprojektről van szó, de több munkával végig lehetett volna vinni a koncepciót. S ez áll az egész előadásra is: szórakoztató, lendületes, de a a vége felé kicsit elfogy az egész, a House-os rész pedig elégggé kidolgozatlan.
 

 Kiss Diána Magdolna


Az Eljövök érted összképe pozitív, ugyanakkor le nem csapott magas labdának érzem, jobban kidolgozva tényleg ütős előadást lehetett volna összehozni az ötletből. Mindenesetre ha valaki most ismerkedik a társulattal, előbb érdemes Chicagót vagy Shakespeare-feldolgozásukat megnézni, de fanoknak persze kötelező anyag.

A csapatról továbbra is csak elfogultsággal tudok írni, szimpatikus és valóban lelkes arcokról van szó, ahogyan azt MGP is megjegyezte, és néha most is kijön a kiváló énektudásuk (főleg a csajoknál: Kiss Dia, Radnay Csilla, Takács Nóra Diána). Érdekes lesz figyelni, meddig tud megmaradni a legtöbbüknél másodállásban bevállalt formáció.

süti beállítások módosítása