Éjszakai színházi próbaüzem

Éjszakai színházi próbaüzem indul a korabeli állapotára rekonstruált Szikrában. A többszörös metamorfózison átesett épület ezúttal alternatív kultúrház és szórakoztató központ néven, azaz cool•tour•house-ként aposztrofálja magát, helyet adva számos műfajnak, így színházi előadásoknak is.  

Éjszakai színházi próbaüzem Tovább

Az amnézia abszurd archeológiája

A TÁP Színház kikéri magának a véleményformálás utóbbi időben elburjánzott káros megnyilvánulásait. Felháborítanak minket a rossz kritikák, amelyek száraz kóróként nyikorognak a diskurzustérben, és megfosztanak bennünket a jogosan megillető örömtől és büszkeségtől.

Az amnézia abszurd archeológiája Tovább

Segítsünk és fagyoskodjunk!

Különleges eseményeknek ad otthont az Új Színház ezen a hétvégén. November 20-án szombaton este a nagyszínpadon „darabtemetésre" kerül sor, Georges Feydeau-Maurice Hennequin: Fogat fogért című vígjátékát utoljára láthatja a közönség. Az előadásra jeles vendégek is érkeznek, a vörösiszap által…

Segítsünk és fagyoskodjunk! Tovább

Az Armel Operaverseny díjai

Átadták a 2010. évi Armel Operaverseny legjobbjainak díjait.Vártalan fordulatokat tartogatott a november 3. óta tartó Armel Operaverseny és Fesztivál záróeseménye, a német-francia ARTE.tv és a fesztivál fő médiatámogatója, a Duna Televízió által egyaránt élő adásban közvetített Díjátadó Gála, melyen…

Az Armel Operaverseny díjai Tovább

Örökérvényű Bulgakov

Javában zajlanak Bulgakov örökérvényű darabjának próbái. Csizmadia Tibor azért rendezi meg A Mester és Margaritát, mert az élet különböző szakaszaiban mást és mást mond, de minden korosztályhoz megtalálja az oda vezető utat.

Örökérvényű Bulgakov Tovább

Vádolják Alföldit

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója visszavonta azt a szóbeli megállapodást, miszerint a teátrumot a Budapesti Román Kulturális Intézet kibérli a román nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvénye számára, november 30-án. Ugyanis nagy port kavart az ígéret, hiszen Erdély és a Román…

Vádolják Alföldit Tovább

2010. évi Junior Prima Díjak

Tíz fiatal tehetség: öt színművész, két táncművész és egy-egy énekes, díszlettervező, illetve vágó vehette át a színház- és filmművészeti kategória idei Junior Prima Díjait kedden, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.  

2010. évi Junior Prima Díjak Tovább

Egy őrült naplója

Az idei évad negyedik premierjét mutatta be a múlt héten a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a Tranzit Házban. Gogol monodrámáját, az Egy őrült naplóját Tom Dugdale fiatal amerikai rendező állította színpadra.

Egy őrült naplója Tovább

9. Kortárs Drámafesztivál

2010-ben november 27. és december 4. között rendezik meg a Kortárs Drámafesztivált, immár kilencedik alkalommal. Több mint tíz év, csaknem száz külföldi előadás, több száz külföldi vendég több mint félszáz országból, öt kontinensről - a Kortárs Drámafesztivál Budapest története számokban.

9. Kortárs Drámafesztivál Tovább

Menj színházba! - Pintér Béla és Társulata

Ismét kisorsolunk néhány jegyet a Pintér Béla és Társulata egyik előadására. A csapat ismerői nyilván minden további nélkül kattannak a játékra, a többieknek pedig javasoljuk, hogy tegyék meg az első lépést az egyik legegyedibb karakterrel bíró társulat megismeréséhez.

Menj színházba! - Pintér Béla és Társulata Tovább

Álomevők a Bakelitben

A Soltis Lajos Színház harmadéves stúdiósai - kiegészülve a társulat több tagjával, Deák Varga Rita vezetésével mozgásszínházi tréningsorozatot folytattak mintegy 10 hónapon keresztül. Ebből a közös munkából kristályosodott ki a közel 60 perces Álomevők című produkció, amelyet november 24-én, 20:00…

Álomevők a Bakelitben Tovább

Tompos Kátya és társai

Szükség van mintákra és értékekre, ez indokolta a Junior Prima Díj létrehozását - hangzott el a harminc évesnél fiatalabbak elismerésére létrehozott, fejenként 7000 euróval járó díj színház- és filmművészeti kategóriája díjainak átadásán. A kategória idei Junior Prima Díjait a zsűri 25 jelölt közül…

Tompos Kátya és társai Tovább

Kétes dicsőség

Nyitra és Eperjes után Pozsonyban is bemutatták a Báthory Erzsébet életéről készült szlovák musicalt, a Nová scéna színházban.

Kétes dicsőség Tovább

Jazzköltészet duó

A budapesti Román Kulturális Intézet és a Radnóti Színház szervezésében a Nagymező utcában vendégszerepel Johnny Răducanu zongoraművész és Ion Caramitru színész-rendező estje, ahol az irodalom és a jazz találkozásának lehetünk tanúi.

Jazzköltészet duó Tovább

IFESZT díjazottak

November 15-én este díjkiosztó gálával ért véget az ötödik Interetnikai Színházi Fesztivál az Aradi Kamaraszínházban. Az egyhetes seregszemlén részt vett az összes romániai magyar színház, a szebeni és a temesvári német színház, valamint a bukaresti Zsidó Színház.

IFESZT díjazottak Tovább
süti beállítások módosítása