Megvannak a Vidor Fesztivál nyertesei!

A Thália Színház és a Nézőművészeti Kft. társulata vehette át a legjobb nagyszínpadi, illetve kamaraszínházi előadásért járó elismerést a nyíregyházi Vidor Fesztivál színházi díjkiosztó gáláján, amelyet szombaton rendeztek meg a nyíregyházi teátrumban.

Megvannak a Vidor Fesztivál nyertesei! Tovább

Bemelegít a temesvári Magyar Társulat

Nyílvános gálával ér véget a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház idei, immáron negyedik mozgásművészeti mesterkurzusa. Az eseményre szombaton, szeptember 3-án 16:00 órától a színház Nagytermében kerül sor.

Bemelegít a temesvári Magyar Társulat Tovább

Domingo nyitja a Bécsi Állami Operaház új évadát

Verdi Simon Boccanegrájának előadásával és Plácido Domingóval a címszerepben szombaton kezdődik a rangos Bécsi Állami Operaház 2011-12-es szezonja. Szeptember 9-én a milánói Scala együttese lesz a Ringen, a körúton álló ház vendége.

Domingo nyitja a Bécsi Állami Operaház új évadát Tovább

Irgalmatlanul sok munkát ígér Jordán

Augusztus 30-án nyitotta meg az évadot a Weöres Sándor Színház is. “Azt tapasztalom, hogy a jó együtt-érzés továbbra is érvényes: az a kedvező mentális állapot, amelyben befejeztük a szezont, átmentődött, megőrződött a nyáron” - köszöntötte a társulatot Jordán Tamás.

Irgalmatlanul sok munkát ígér Jordán Tovább

Egy hónappal korábban kezdődik az Operafesztivál

Idén a szokásosnál egy hónappal korábban, október 6-ától rendezik meg az Armel-operaverseny döntőjét a Szegedi Nemzeti Színházban. A tíznapos operafesztivál alatt az öt versenyprodukciót egy-egy alkalommal láthatja csak a közönség.

Egy hónappal korábban kezdődik az Operafesztivál Tovább

Vidnyánszky „címzetes egyetemi tanár” lett

A Kaposvári Egyetem szenátusa „címzetes egyetemi tanár” címet adományozott Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendezőnek, a Csokonai Színház igazgatójának – közölte Kovács Andrea, a teátrum sajtóreferense.

Vidnyánszky „címzetes egyetemi tanár” lett Tovább

Gergye Krisztián zajjal fest csendéletet

Gergye Krisztián Csendélet zajjal című viktimológia-performansza a társulat Trilógia maraton sorozatának harmadik állomásaként kerül megrendezésre a Szépművészeti Múzeumban szeptember 11-én.

Gergye Krisztián zajjal fest csendéletet Tovább

Vidnyánszky: "Törőcsik és Trill nagy duettje a film"

 A napokban fejeződik be Vidnyánszky Attila rendezésében a Szarvassá változott fiú című nagyjátékfilm forgatása Debrecenben. A Kossuth-díjas rendező saját színházi darabját adaptálja filmre a színpadi produkcióban is játszó Törőcsik Marival és Trill Zsolttal a főszerepben.

Vidnyánszky: "Törőcsik és Trill nagy duettje a film" Tovább

Lemondott Győriványi Ráth György fő-zeneigazgató

Pénteken Győriványi Ráth György, a Magyar Állami Operaház megbízott fő-zeneigazgatója – a posztra hamarosan kiírandó pályázatra tekintettel – visszaadta megbízását Ókovács Szilveszter kormánybiztosnak, az intézmény múlt héten kinevezett vezetőjének.

Lemondott Győriványi Ráth György fő-zeneigazgató Tovább
süti beállítások módosítása