Tíz éves a Hajléktalanok Színpada

Jubileumi műsorral ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a hajléktalan színjátszókból álló AHA Színpad november 24-én a Honvéd Kulturális Központban Budapesten.

Tíz éves a Hajléktalanok Színpada Tovább

Szóról szóra - Felolvasószínház a Nemzetiben

A romák elleni gyűlöletet egy Magyarországon még egészen új, ismeretlen színházi műfajban állítják március 10-től színpadra. A Szóról-szóra című előadás szövege a gyilkosságok szemtanúinak szó szerinti beszámolóiból készült, amelyhez hatvan órányi interjút használtak fel. Az előadás a…

Szóról szóra - Felolvasószínház a Nemzetiben Tovább

Két Oscarra esélyes a Pina film!

Wim Wenders 3D-s táncfilmje, amely a Pina címet viseli, nem csak egy, hanem két Oscar-díjért is indulhat az idei gálán, ugyanis péntek este, az amerikai filmakadémia bejelentette, hogy a 124 nevezett dokumentumfilmből kiválasztották az előzetes jelöltek 15-ös listájára.

Két Oscarra esélyes a Pina film! Tovább

Minszkbe megy a Fodrásznő

A minszki Panoráma Színházi Fesztiválon vendégszerepel a Fodrásznő. A kétévente megrendezett legrangosabb fehérorosz színházi seregszemlén november 22-én látható a debreceni a Csokonai Színház előadása.

Minszkbe megy a Fodrásznő Tovább

Tragikomikus lélekkukkolás - Újra jön A magyar Belmondó

Tragikomikus lélekkukkolás, egy szexfüggő fiatalember kendőzetlen önvallomása és sok humor várja A magyar Belmondó című színházi előadás nézőit november 25-én és 29-én a budapesti Kino Moziban. A monodrámát az ismert színész-rendező, Baksa Imre játssza és Rába Roland, a Nemzeti Színház művésze…

Tragikomikus lélekkukkolás - Újra jön A magyar Belmondó Tovább

Edó fantazmagória és Árvák cirkusza a Merlinben

A jövő héten két tengerúntúli társulat vendégszerepel a Merlin Színházban összesen négy előadással. A japán Minwa-za Társulat árnyjátékkal, a kanadai Les Sages Fous pedig egy maszkos, bábos előadással érkezik hazánkba.

Edó fantazmagória és Árvák cirkusza a Merlinben Tovább

Ruben Brandt - Egy műgyűjtő csoportos portréja

A Forte Társulat egy fekete humorral és szürreális tényekkel bővelkedő gengsztertörténetet mutat be, ami arra a kérdésre keresi a választ: mi van akkor, ha már nem a művészet értéke, hanem a puszta létezése a tét?

Ruben Brandt - Egy műgyűjtő csoportos portréja Tovább

Csurka megmagyarázza az Ascher Cafét

Csurka István Történelemhamisítás - Café Ascher-Hanti című írásában magyarázatot ad a korábbi, Ascher Café című cikkében foglaltakra. Emellett üzen Hanti Vilmosnak, és Bereményi Gézának is. Az alábbiakban egy részletet idézünk friss írásából, amelyet teljes terjedelmében is közlünk.

Csurka megmagyarázza az Ascher Cafét Tovább
süti beállítások módosítása