Móricz és a nők - kamarakiállítás a miskolci színházban

Újabb közös kiállításmegnyitóra készül a Miskolci Nemzeti Színház és a Herman Ottó Múzeum. Az egyasszonyos ember címmel Móricz Zsigmondról látogatható kiállítás a miskolci teátrumban. A megnyitóra január 18-án 18 órától kerül sor a miskolci színház emeleti előcsarnokában.

Móricz és a nők - kamarakiállítás a miskolci színházban Tovább

Tóték már próbálnak az Örkényben

Az Örkény Színházban megtartották Örkény István Tóték című darabjának olvasópróbáját, melyről Gordon Eszter fényképes beszámolóját láthatják. Hírt adunk arról is, mi kerül le a repertoárról a teátrumban.

Tóték már próbálnak az Örkényben Tovább

Koltay Gábor válasza Szörényi Leventének

Koltay Gábor rendező a Heti Válaszban reagált arra, amit Szörényi Levente az Elegem van! című interjúban kifejtett a művészeti élet állapota, az István a király és a Nemzeti-pályázat kapcsán.

Koltay Gábor válasza Szörényi Leventének Tovább

Don Carlos újraéled a Vörösmarty Színházban

„Van-e értelme az érzelmeknek? Bosszú, szeretet: van-e szükség rájuk?” – teszi fel a kérdéseket a Bagó Bertalan rendező. A válaszok a székesfehérvári színházban felújított Don Carlosban rejlenek, amelyet január 12-én mutat be a teátrum Cserhalmi György és Gáspár Sándor főszereplésével.

Don Carlos újraéled a Vörösmarty Színházban Tovább

Momo - gyerekbemutató a debreceni színházban

A Csokonai Színház új gyermekbemutatója Michael Ende varázslatos meseregényének, a Momonak színpadi adaptációja. Momo története a fantázia világában játszódik, a Soha és a Sehol birodalmában, avagy a kitágított, időtlen jelenben. A bemutatóra január 10-én, 18 órától kerül sor a Víg Kamaraszínházban.

Momo - gyerekbemutató a debreceni színházban Tovább

A magyar musicalt ünnepeljük január 12-én

Egy éve ünnepeljük a Magyar Musical Napját Január 12 –én, a Bajor Gizi Színészmúzeum vezetője, Somogyi Zsolt kezdeményezésére. Hogy miért pont ezen a napon? Ekkor mutatta be a Petőfi Színház az első magyar musicalt: Hubay Miklós, Vas István és Ránki György Egy szerelem három éjszakája című darabját.

A magyar musicalt ünnepeljük január 12-én Tovább

A dzsungel könyve Helsinkiben - Böhm György rendezi

Több mint másfél évtizede sikerdarab Dés László, Geszti Péter és Békés Pál zenés játéka, A dzsungel könyve. A musicalt legközelebb a Helsinkiben működő Svéd Színház, a Svenska Teatern mutatja be Böhm György rendezésében.

A dzsungel könyve Helsinkiben - Böhm György rendezi Tovább

Zenei patchwork - Operavizsga az Eötvös 10-ben

A velencei zeneszerző, Pier Francesco Cavalli Kallisztó (La Calisto) című művével vizsgáznak szombaton a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem operaszakos hallgatói az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtéren.

Zenei patchwork - Operavizsga az Eötvös 10-ben Tovább
süti beállítások módosítása