Két CD kiadásával ünnepel a 102 éves Erkel Színház

Erkel102 címmel adott ki archív operafelvételekből álló válogatáslemezt az Erkel Színház. Az Opera ezzel ünnepli a novemberben újranyitott nagy múltú játszóhely 1911-es átadásának évfordulóját. Szintén erre az alkalomra jelentették meg a Háry János CD-t, az OperaTrezor-sorozat negyedik darabját.

Két CD kiadásával ünnepel a 102 éves Erkel Színház Tovább

Átadták a 2013-as Arany Medál-díjakat

Kiosztották a Mészáros Márton által alapított kulturális közönségdíj, az Arany Medál-díj elismeréseit. A díjátadó gálát a budapesti Bethlen Téri Színházban tartották december 6-án.

Átadták a 2013-as Arany Medál-díjakat Tovább

Körhintamenet - Könyvbemutatót tartottak Törőcsik Marival

Ahogy arról beszámoltunk, Körhintamenet címmel, Beszédes könyv Törőcsik Mariról alcímmel jelent meg Szabó G. László kötete a pozsonyi Kalligram Kiadó gondozásában. A könyv bemutatóját pénteken a színésznő és a szerző részvételével tartották meg a Vígszínházban.

Körhintamenet - Könyvbemutatót tartottak Törőcsik Marival Tovább

"Figyelünk, hogy ne manipuláljunk" - Lengyel Anna a PanoDrámáról

Sajóbábonyban 4 éve romák egy csoportja támadt a városba érkező gárdisták autójára, akik provokálni mentek a borsodi település cigánysorára. Az elkövetőket rasszista bűncselekménnyel ítélték el. A PanoDráma az eredeti peranyag és százórányi interjú alapján „zenés tárgyalási kabaréban” eleveníti fel…

"Figyelünk, hogy ne manipuláljunk" - Lengyel Anna a PanoDrámáról Tovább

Voks Nádasdy Ádámmal és Veiszer Alindával

A december 7-i Voks után beszélgetést szervez a Tünet Együttes Nádasdy Ádámmal és Szabó Rékával, az előadás rendezőjével, a moderátor Veiszer Alinda. A darab új helyszínen, a Jurányi Inkubátorházban mutatkozik be, új szereplőként pedig Nagy Csillával találkozhat a közönség.

Voks Nádasdy Ádámmal és Veiszer Alindával Tovább

Kézről kézre - Feydeau-bohózat Miskolcon

December 6-án tartotta az idei negyedik nagyszínpadi bemutatóját a Miskolci Nemzeti Színház. Ezúttal a francia bohózat egyik klasszikus darabja, Georges Feydeau Kézről kézre című vígjátéka került színre, Hamvai Kornél fordításában, Keszég László rendezésében.

Kézről kézre - Feydeau-bohózat Miskolcon Tovább
süti beállítások módosítása