Karnebál – Caragiale premier a Csíki Játékszínben

Ion Luca Caragiale komédiáját Sorin Militaru rendezésében március 1-én mutatja be a Csíki Játékszín társulata. Az Ólommadár Kávézó multikulturális rendezvénysorozatán belül a produkció alkotóival kötetlen beszélgetésre kerül sor február 27-én, szerdán 17 órakor.

Karnebál –  Caragiale premier a Csíki Játékszínben Tovább

Vidnyánszkyék megtartják a DESZKA Fesztivált

Az országosan is szűkülő bemutatószám ellenére Debrecen a DESZKA Fesztivállal rendületlenül felvállalja a kortárs drámák színpadra állítását, hiszen a "friss, mából szóló darabok" tetszenek a közönségnek - emelte ki Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház leköszönő igazgatója a fesztivál pénteki…

Vidnyánszkyék megtartják a DESZKA Fesztivált Tovább

Napszínházzá válik a Zenthe Ferenc Színház

Ötven kilowattos naperőművet telepít ingyenesen a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferenciaközpontra a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség. A megtermelt energiával az intézményben működő Zenthe Ferenc Színházat támogatják majd, a társulat cserébe a Napszínházzal bővítette a nevét.

Napszínházzá válik a Zenthe Ferenc Színház Tovább

Két néni, ha elindul - Verebes István visszatért Kecskemétre

Verebes István nem először rendez Kecskeméten, ezúttal Cseke Péter igazgató felkérésére Pierre Notte francia szerző kétszemélyes, groteszk színjátékával tért vissza a Ruszt József Stúdió Színházba. A Két néni, ha elindul  premierjét február 22-én, 19 órától tartották. Verebes István ennek…

Két néni, ha elindul - Verebes István visszatért Kecskemétre Tovább

A Kodály Központban folytatja Rómeó és Júlia

Olyan jól sikerült Gounod: Rómeó és Júlia című operájának előzetes szcenizált bemutatója a Kodály Központban, hogy a Pécsi Nemzeti Színház vezetősége úgy döntött, a tervezett előadásokat - az április 5-i bemutatót is beleértve - ugyancsak a koncertközpontban tartják meg.

A Kodály Központban folytatja Rómeó és Júlia Tovább

Jön a Duma Impró színészekkel

Hogyan lehet felkészülni az improvizációra? A kérdésben máris ott az ellentmondás. Nem lehet felkészülni, vagy ha igen, akkor totál felesleges, hiszen a végén úgyis más történik. 

Jön a Duma Impró színészekkel Tovább

Bivaly-szuflé - Új Parti Nagy darab Tatabányán

Parti Nagy Lajos új darabját, a Bivaly-szuflét február 23-án mutatják be Tatabányán, a Nézőművészeti Kft., a Szkéné Színház és a Jászai Mari Színház közös előadásaként, Göttinger Pál rendezésében. Ennek kapcsán az alkotók meséltek.

Bivaly-szuflé - Új Parti Nagy darab Tatabányán Tovább
süti beállítások módosítása