Csuli-találkozót tartottak Miskolcon

Szürkemarha-pörkölt, prímásverseny, egy kis szakmázás, erről szólt a múlt hét szombati Csuli-találkozó a Miskolci Nemzeti Színházban. Cserhalmi György, Gáspár Tibor és Stohl András mérte össze főzési tudományát.

Csuli-találkozót tartottak Miskolcon Tovább

Kultúrgyár lehet az egykori huszárlaktanyából Szombathelyen

Országos hatókörű kulturális logisztikai, valamint digitalizációs központ, egy "igazi kultúrgyár" épülhet fel a volt 11-es huszárlaktanya műemléki védettség alatt álló épületeit is megújítva Szombathelyen - közölte csütörtökön Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

Kultúrgyár lehet az egykori huszárlaktanyából Szombathelyen Tovább

"Ezek a versek mind én vagyok" - Villáminterjú Bezerédi Zoltánnal

Bagatell – gondolatok egy pincében címmel látható márciustól Bezerédi Zoltán önálló verses estje a Sufniban. Válogatás többek közt Ady, Esterházy, Háy, Petri, Térey és Vörösmarty műveiből. Zoltánt az előadásról, az abban szereplő versekről kérdezte Fullár Fanni és a Katona blogja.

"Ezek a versek mind én vagyok" - Villáminterjú Bezerédi Zoltánnal Tovább

Az évfordulók éve jön Kisvárdán

A Magyar Színházak XXV. Kisvárdai Fesztiválja 2013. június 21-29. között lesz Felső–Szabolcs központjában, Kisvárdán. A nyári évad programjai a Várszínházban, valamint a Művészetek Háza színpadán lesznek láthatók. Már most folyik az ünnepi évad előkészítése. Vincze Péter írása.

Az évfordulók éve jön Kisvárdán Tovább

Indul a színházi showcase - Színikritikusok válaszoltak

Március 2-án indul a Színházi Kritikusok Céhe által szervezett Hungarian Showcase elnevezésű nemzetközi színházi mustra, amelyre a világ 30 országából 120 szakembert várnak. A rendezvényen a legjobb budapesti színházi műhelyek mutatkoznak be, 8 nap alatt 20 előadással március 9-ig.

Indul a színházi showcase - Színikritikusok válaszoltak Tovább

Vidnyánszky: "Fel fogom szenteltetni a Nemzetit"

Vidnyánszky Attila a Nemzetit érő kritikáról, a tervezett változtatásokról és kultúrpolitikai szerepéről is beszélt a Pesti Műsornak. A leendő igazgató azt is elárulta, fel fogja szenteltetni a Nemzeti Színházat.

Vidnyánszky: "Fel fogom szenteltetni a Nemzetit" Tovább
süti beállítások módosítása