A nap fotója – Figaro, a tengerész

A Co-Opera nevet viselő együttműködés A sevillai borbéllyal startol, amelyet négy városban mutatnak be, elsőként Szentendrén. Képriport.

Szentendrén, Szegeden, Budapesten és Győrben mutatják be a 2017/2018-as évadban az öt előadóművészeti szervezet együttműködésében megvalósuló Rossini-vígoperát. A Co-Opera az első évadban, 2017/18-ban negyvenöt előadással várja a közönséget – hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyet egy dunai hajón tartottak

_7170888.jpgA sevillai borbély főszereplői és Vasvári Csaba, a Szentendrei Kulturális Központ előadóművészeti ügyvezetője 

A Rossini-művet a Szentendrei Teátrum, a Szegedi Nemzeti Színház, a Budapesti Operettszínház, a Győri Nemzeti Színház és az Operettissima Non-profit Kft. együttműködésében viszik színre. A darabot Kerényi Miklós Gábor rendezi.

Figaro szerepében Molnár Levente, Kendi Lajos és Balla Sándor látható, Rosinát Mester Viktória, Kálnay Zsófia, Fischl Mónika és Kovács Éva, Almavivát Balczó Péter, Rab Gyula, Hanczár György és Vadász Zsolt alakítja.

                  Kendi Lajos / Toldy Gábor fotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Az előadást először július 28-29-én Szentendrén, a Fő téren láthatja a közönség. Szentendre után Szegeden láthatja a koprodukciós operát a közönség, először november 17-én. A Budapesti Operettszínházban december 6-án tartják a bemutatót, a Győri Nemzeti Színházban pedig 2018. február 3-tól láthatják a nézők A sevillai borbélyt. 

Szentendrén és Budapesten Dinyés Dániel, Szegeden Gyüdi Sándor és Pál Tamás, Győrben pedig Silló István vezényel. A díszletet Székely László, a jelmezeket Rákay Tamás tervezte.

(Forrás: MTI, Szinhaz.hu)

Kapcsolódó cikkek

„Szentendre az újratervezés időszakát éli” - Interjú Vasvári Csabával
Für Anikó az idei Szentendrei Teátrum és Nyár háziasszonya

süti beállítások módosítása