Re: Frankenstein

Az elõadás, melyet laza szálak kötnek Mary Shelley, Buchenwald és Weimar városának történetéhez, egy bravúros bûvészmutatvány mely végigkísér minket Dr Frankenstein katakombáin. Szól a gyûlöletté váló szeretetrõl, a bûntudattá váló büszkeségrõl, az ártatlanság elvesztésérõl és az ábrándok…

Re: Frankenstein Tovább

Megújult nemzetitancszinhaz.hu

Mától látogatható a Nemzeti Táncszínház megújult honlapja. A folyamatosan bõvülõ oldalon az eddiginél még több információ áll az érdeklõdõk rendelkezésére - magyarul és angolul.

Megújult nemzetitancszinhaz.hu Tovább

Yorick a Szkénében

Hamlet-parafrázis: a Shakespeare-darabot a túlvilágról látjuk, elsõsorban Yorick, a halott udvari bolond, és Hamlet atyjának szelleme szemszögébõl. Aki meghal, távozik a színpadról a függönyön túlra. De mi van ott, a függönyön túl?

Yorick a Szkénében Tovább

Füst ellen

- A Boldogtalanok Marosvásárhelyen - Füst Milán boldogtalanjai elsõsorban lelkileg, szellemileg vannak ketrecbe zárva, nem csak anyagilag épültek le. A társadalom perifériájára kerültek, de szövevényes kapcsolatok alakulnak ki közöttük. A múltból kísértõ élõk és holtak sem…

Füst ellen Tovább

Színházi közvetítés Egerbõl: Valahol Európában

Január 31-én este 9 órától az MTV1 élõ adásban közvetíti a Gárdonyi Géza Színház Valahol Európában c. elõadását. A közszolgálati csatorna egy éve készít újra színházi közvetítéseket, válogatva a legjobb hazai produkciók között.

Színházi közvetítés Egerbõl: Valahol Európában Tovább

Juszt sem múltunk ki

Beszélgetés Vincze JánossalAz interjút készítette: Koren Zsolt - Pécs város hivatalos honlapján, a kulturális intézmények között hiába keressük a Pécsi Harmadik Színházat, melynek ön az igazgatója. Az ilyet hívják mostohagyereknek?

Juszt sem múltunk ki Tovább

Nyíregyházán Tasnádi Csaba maradt az igazgató

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatói posztjára két pályamunka érkezett be, a jelenlegi vezetõé és Csoma Judit színésznõ pályázata. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közgyûlése 2004. január 28-án egyhangúlag dr. Tasnádi Csabát választotta meg újra a színház igazgatójának. A megbízás újabb öt…

Nyíregyházán Tasnádi Csaba maradt az igazgató Tovább

Sors Bolondjai, új helyen

A Madách Kamara Sors bolondjai címû vígjátéka februártól a Vidám Színpadon (1065 Bp, Révay u. 18.) lesz látható. Elõadások februárban: 27., 28., 29.

Sors Bolondjai, új helyen Tovább

Elmarad a Karamazov testvérek

A Szigligeti Színház értesíti tisztelt nézõközönségét, hogy a A Karamazov testvérek 2004. január 30-ára hirdetett szobaszínházi bemutatója mûszaki okok miatt elmarad. Az erre a napra váltott jegyek a színház szervezõirodáján visszaválthatók vagy egy késõbbi idõpontra becserélhetõk.

Elmarad a Karamazov testvérek Tovább

Kimenõ

(nemcsak) színházi ajánló e hétre Kis kalauzunkban megpróbáljuk összefoglalni, mit mulasztanánk egy január 26 - február 1. közötti külföldi sítúrával a honi színi történésekbõl...

Kimenõ Tovább
süti beállítások módosítása