Tortúra új szereposztással

Február 7-étől ismét műsoron, megújult szereposztásban Stephen King: Tortúra c. hátborzongató műve a Bakelitben. A produkció két főszereplője Balázs Andrea és Réti Barnabás. Az újdonság kapcsán beszélgettünk Iványi Árpáddal, az előadás rendezőjével.

Tortúra új szereposztással Tovább

Dráma a Művészetek Völgyében

Két héttel a Mûvészetek Völgye fesztivál megnyitása elõtt az összköltség 93,5 százaléka még nincs a bankszámlán és a szükséges pénz 11 százalékára ígéret sincs - közölte Márta István fesztiváligazgató szûk körû tájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Dráma a Művészetek Völgyében Tovább

Trisztán és Izolda

Igen, mesélni fogunk. Önök dõljenek kényelmesen hátra a székükben, mi pedig majd mesélünk Önöknek. Ne féljenek, nem fog fájni, hiszen régmúlt idõk régmúlt legendáit elevenítjük föl.

Trisztán és Izolda Tovább

Tosca

Budapest legnagyobb szabadtéri operabemutatójának ad helyet július 15-én és 17-én a Ferencvárosi Ünnepi Játékok Bakáts téri helyszíne.

Tosca Tovább

Placido Domingo

Carreras majd Domingo. Igazi csemegeként szolgál az opera szerelmeseinek. A három tenor közül ismét találkozhatunk az egyikkel és vendégeivel 2005.júlus 29.-én a Puskás Ferenc Stadionban.

Placido Domingo Tovább

Musical Fesztivál - 2005

Debrecen ad otthont hazánk és Európa elsõ nagyszabású nemzetközi Musical Fesztiváljának. A hazai színházi szezon kezdete elõtt megrendezésre kerülõ fesztivál azokat a meghatározó musicaleket gyûjti csokorba, amelyek egyenként is csúcspontjai a tavaszi és nyári kulturális és zenei fesztiváloknak.

Musical Fesztivál - 2005 Tovább

Szegedre költöznek a Csárdáskirálynő sztárjai

2005. július 15-étõl Szegeden folytatódnak a Csárdáskirálynõ próbái. A darabot négy hete a Vígszínház házi színpadán gyakorolják a színészek. Érdekesség, hogy Gálffi Lászlót még sohasem rendezte Alföldi, bár tíz évig voltak egy társulatban.

Szegedre költöznek a Csárdáskirálynő sztárjai Tovább

A vásári bábjáték utolsó mohikánja

Kemény Henrik, a vásári bábjátszás márciusban Kossuth-díjjal kitüntetett nagy öregje, Vitéz László halhatatlan megszemélyesítõje. Egy legenda az élete. Ki gondolná, hogy a történelem egy bábjátékos sorsába is annyira beleszólt, mint az övébe. (Bóta Gábor interjúja, forrás: KRITIKA)

A vásári bábjáték utolsó mohikánja Tovább

Személyesen is mélyen érintve

Závada Pál kivételes ellenpéldája annak a gyakorlatnak, amely a magyar irodalomban szinte a kezdetek óta fennáll, hogy írót-költõt életében megbecsülni - pláne érteni - nem szokás, mûveinek pedig alig van közönsége. Az az író, aki nem így jár, a szakma, a “beavatottak" szemében rögtön gyanússá…

Személyesen is mélyen érintve Tovább

A hit virtuózai

A negyedik kapu kapcsán kollektív színjátékról szokás szólni, hiszen Kárpáti Péter darabjában egy haszid közösség eleveníti meg legendáit. A mesélõk játékba lépve jelenítik meg Reb Irele életútját. Az együttes játék életörömöt sugároz, a teremtett világ - minden teremtmény - csodálatát, a létezés…

A hit virtuózai Tovább

Él, virul...

Ascher Tamás rendezése elkerüli a mostanában szokásos “korszerû" megoldást: nem aktualizál és cseppet sem korszerûsít. Helyette a stílus, illetve a korszellem mélyére megy, s aprólékosan kidolgozott, finom eszközökkel leplezi le a kor hamis erkölcseit és az események álszent bonyolítóit.…

Él, virul... Tovább

Közönség, finanszírozás, struktúra

Kerekasztal-beszélgetés a színházakról. Résztvevõk: Csizmadia Tibor, Csóti József, Kõváry Katalin, Máté Gábor, Máté Péter, Novák János, Sándor L. István,  Szabó György, Székhelyi József, Tasnádi Csaba.forrás: KRITIKA, 2005. június

Közönség, finanszírozás, struktúra Tovább
süti beállítások módosítása