Gyenge Hatalom

Nick Dear (50 éves) európai összehasonlító irodalomból diplomázott angol író Hatalom címû áltörténelmi darabjának elõadása elõtt 40 perccel Béres Ilona bent ül már a Magyar Színház színpada közepén, mint Stuart Mária, vagy I. Angliai Erzsébet.

Gyenge Hatalom Tovább

Trágár szavak a színpadon

Péterfy Gergellyel mindig baj van. Már öt évvel ezelõtt is, amikor kiválasztódott, hogy majd vele pályázunk az NKA-hoz drámaírói alkotói támogatásért, és még volt az Új Színháznak újságja, a Társalgó, és én arra gondoltam, hogy majd novellái egyikével mutassuk be õt, de a mindig szolgálatkész…

Trágár szavak a színpadon Tovább

Kárpáti Péter: Első éjszaka avagy utolsó

A szerzõ, aki szenvedélyesen vonzódik õsi népek kultúrájához, ezúttal Az Ezeregyéjszaka meséi-t vette alapul. De ne gondoljunk Aladdinra és a többi kedves mesefigurára, mert a hatalmas, hét kötetes Ezeregyéjszaka világa valójában egyáltalán nem gyermekeknek való. Pikáns szertelen humorú és kegyetlen…

Kárpáti Péter: Első éjszaka avagy utolsó Tovább

Próba-játék

Az Operaház és a Színház.hu közös játékában Ön egyetlen kérdés helyes megválaszolásával két jegyet nyerhet a Próba címû elõadásra. Játszon velünk!

Próba-játék Tovább

Illuzionista musical változatban

"A csoda bennünk él. Ott van mindnyájunkban, és bújócskát játszik velünk. Kereshetjük akár egy életen át, de akkor sem biztos, hogy rátalálunk. A Houdini címû új musical megpróbálja megfejteni a csoda titkát, amelyet Houdini értett, s mi csak kísérletet tehetünk arra, hogy megértsük..."

Illuzionista musical változatban Tovább

Újra színpadon A Legyek Ura

A hétvégén (október 1., 2.) régi-új változatban látható A Legyek Ura. A nyáron Pulán játszott szabadtéri verzió sikerén felbuzdulva, az elõadást õsztõl összevonva, egy felvonásban játsszák.Jegyek a hétvégére még korlátozott számban kaphatók.

Újra színpadon A Legyek Ura Tovább

Hatalom

1661-ben, a királyi család protektorának halála után, amikor a kincstár üres és Versailles még csak porfészek, Lajos, a trón ifjú várományosa új és nehéz kihívással néz szembe: vagy továbbmegy az anyakirályné által kijelölt úton, vagy újraértelmezi a monarchia fogalmát...

Hatalom Tovább

Kritika-est a Spinoza házban

Spiró György Fogság címû regényérõl tartanak kerekasztal-beszélgetést a Spinoza házban (Budapest VII., Dob u. 15.) október 4-én, kedden 18 órától. A vitán részt vesz a szerzõ, valamint Almási Miklós és M. Nagy Miklós.

Kritika-est a Spinoza házban Tovább

Diákújságírók figyelem!

Országszerte diákújságírók tucatjai törik azon a fejüket, mirõl olvasnának szívesen barátaik, kortársaik. Újságíróból, véleménybõl, magvas gondolatból azonban soha nem lehet elég. Ezért hirdetjük meg ezúton is diákújságírói pályázatunkat.

Diákújságírók figyelem! Tovább

A próba

"Az idei évad elsõ bemutatójával végre valóban a zene és a tánc kapja a fõszerepet az Operaházban. Mi, több száz mûvész és a társulat egésze napról napra, estérõl estére azon dolgozunk, hogy zene szóljón az Operaházból. Örülök, hogy ma újra mûvészetrõl beszélhetünk“. - ezekkel a szavakkal…

A próba Tovább

Évadnyitó hangverseny a Budapesti Filharmónikusokkal

Az évad elsõ hangversenyét adta a Filharmóniai Társaság szeptember 26.-án az Operaházban. A mûsor igen imponáló volt, ezért gondoltam, hogy ellátogatok az Andrássy úti épületben. Ezt a hétfõi hangversenyt 27.-én újra láthatta és hallhatta a közönség. Az est érdekessége, hogy egy meghívott vendég is…

Évadnyitó hangverseny a Budapesti Filharmónikusokkal Tovább

Ismét külföldön vendégszerepel a Katona József Színház

A Petõfi Sándor utcai társulat szeptember 28. és október 2. között a Médeiát (rend.: Zsámbéki Gábor), október 1-4. között az Ivanovot (rend.: Ascher Tamás) játssza Rómában, az Európai Színházak Uniója 14. Fesztiválján. A Médeia október 4-7-ig Torinóban vendégeskedik.

Ismét külföldön vendégszerepel a Katona József Színház Tovább

Halászlé bagolyból

Szacsvay László  és Kocsis Gergely színmûvészek fõzik kedvenc receptjeiket a publikumnak a látványkonyhában.

Halászlé bagolyból Tovább

Magyar lábnyomok Chicagóban

Április végén írtam beszámolót a chicagói Steppennwolf Theatreben bemutatott magyarvonatkozású színdarabról, s miután kíváncsi voltam, vajon mi volt a gróf Károlyi Mihály alakjára mintázott Lost Land címû mû háttere, interjút kértem és kaptam a társulat mûvészeti igazgatójától.

Magyar lábnyomok Chicagóban Tovább
süti beállítások módosítása