PestiEsti

Szeptemberben eret vágunk a fõváros vérkeringésén, hogy a felesleget odaloccsantsuk a Trafó színpadára. Megmutatunk mindent, ami ebben a városban csöpög, ömlik, folyik.

PestiEsti Tovább

Vitorlázni mentünk

Tisztelt Olvasó! A Színház.hu hét éves mûködése során elõször fordul elõ, hogy a teljes szerkesztõség egyszerre lép ki a közéletbõl. A Windguru és  Zsoma kapitány jóvoltából a mától szeptember tizedikéig tartó idõszakot egy hajó fedélzetén fogjuk eltölteni.  

Vitorlázni mentünk Tovább

A Bárka Színház Pilsenben

A Bárka és a Gyulai Várszínház közös produkciójában tavaly bemutatott Alföldi Róbert rendezte Koldusopera szeptember 16-án a 15. Pilseni Nemzetközi Színházi Fesztiválon vendégszerepel.

A Bárka Színház Pilsenben Tovább

Szomjas vagyok!

Könnyed és egyszerû leszek. Várom, hogy lemeztelenítsen mosolyod. Átalakulok, de megkérlek, játszd még egyszer el azt a számot. Farkasszemet nézek, de inkább elporladok. Kiöntök, szomjad oltom!

Szomjas vagyok! Tovább

Hanna-Hanna Fesztivál

A Szöveg Színház társulata meghívást kapott a szlovákiai Gútában lévõ Hanna-Hanna Art Gathering és Fesztiválra. Az idén harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi összmûvészeti fesztivál elsõ napján, augusztus 29-én Caryl Churchill Sokan (A Number) címû elõadásukkal képviselték Magyarországot.

Hanna-Hanna Fesztivál Tovább

Bárka-KIMI felvételi

A Bárka Színház Stúdiója és a Keleti István Mûvészeti Iskola felvételt hirdet színész II. (segédszínész) szakképzésre, illetve most induló alapfokú színjátékos csoportjaiba.

Bárka-KIMI felvételi Tovább

Workshop az Új Színházban

Daniel Mesguich, neves francia színész, rendezõ és színészpedagógus az Új Színház és a Francia Intézet meghívására érkezett Budapestre, hogy tíznapos mûhelymunka keretében együtt dolgozzon a színház társulatával.

Workshop az Új Színházban Tovább

Te rongyos élet

Ismét meghívást kapott a Happy Art Fesztiválra (korábban Vidor Fesztivál) a Gárdonyi Géza Színház. A társulat Bacsó Péter Te rongyos élet címû zenés játékát játssza a találkozón szeptember 5-én este 7 órától a Móricz Zsigmond Színházban.

Te rongyos élet Tovább

Dunai Odüsszeia

A Dunai Odüsszeia a Mediterrán Színház Nemzetközi Intézete által kezdeményezett kulturális és mûvészeti párbeszéd, amely az érintett dunai kikötõkben egybegyûjti mindazon mûvészeket és érdeklõdõket, akik egy hajó fedélzetén együtt szeretnének hangot adni egy euro-mediterrán kultúrának.

Dunai Odüsszeia Tovább

Tanulmány a nőkről

Elõször szervez Közép-Európai Színházi Fesztivált Kassa. A szeptember 5 és 9. között megrendezett találkozóra az egri Gárdonyi Géza Színház társulatát is meghívták, akik szeptember 7-én a Tanulmány a nõkrõl címû elõadással vendégszerepelnek.

Tanulmány a nőkről Tovább

Csíki Játékszín

A Csíki Játékszín jegypénztára egy hét múlva megnyitja kapuit, az évad elsõ darabjának próbái már ezen a héten megkezdõdnek. A La Mancha lovagja címû elõadás Parászka Miklós rendezésében októberben kerül bemutatásra.

Csíki Játékszín Tovább

I. KOSZZT

A Kecskeméti Katona József Színház és a fellépõ zenekarok sok szeretettel várnak minden érdeklõdõt a honi fesztiválok legifjabbikára, a KOSZZT-ra, azaz a Kecskeméti Országos Színész-zenekarok Találkozójára.

I. KOSZZT Tovább

Szegedi Szabadtéri Játékok

Kiemelkedõen sikeres évadot zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok: idén mind a látogatottság, mind nézõszám tekintetében rekord-eredménnyel zárult a fesztivál. A jövõ évi programban is változatos zenés színházi elõadások, köztük több új, izgalmas produkció kapott helyet: 2008-ban kerül sor a…

Szegedi Szabadtéri Játékok Tovább

Nyilvános meghallgatás

A Budapesti Operettszínház Igazgatósága nyilvános meghallgatást hirdetLEHÁR FERENC: A VÍG ÖZVEGY c. operettjének szoprán szerepeire.

Nyilvános meghallgatás Tovább
süti beállítások módosítása