Polcz Alaine emlékdélután

A Jelenkor Kiadó munkatársai és barátai az Új Színház emeleti elõcsarnokában 2008. október 31-én du. 5 órakor megemlékeznek Polcz Alaine írói munkásságáról és halálának évfordulójáról.

Polcz Alaine emlékdélután Tovább

Zűrzavaros éjszaka

Az M STUDIO október 25, 26 és 27-én (szombat, vasárnap és hétfõ) este 7 órától Ion Luca Caragiale Zûrzavaros éjszaka címû vígjátékát játssza a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében.

Zűrzavaros éjszaka Tovább

Szép Ernő: Lila akác

Én még mindig nem tudom, mi a szerelem - mondja Csacsinszky Pali a Lila ákác c. regény elején, majd elkezdi mesélni elsõ két, meghatározó kapcsolatának történetét.

Szép Ernő: Lila akác Tovább

A revizor megérkezett

A 2008-2009-es évad elsõ bemutatóját tartja október 26-án, vasárnap 19 órától a filharmónia koncerttermében a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata: Nyikolaj Vasziljevics Gogol A revizor címû darabját Árkosi Árpád meghívott rendezõ vitte színre.

A revizor megérkezett Tovább

AEGON Művészeti Társdíj 2008

Az Aegon Mûvészeti Díj idei birtokosa, Térey János költõ választhatta ki, kit jelöl ebben az évben - egy egészen más mûvészeti ág alkotóját - az AEGON Mûvészeti Társdíjra. A társdíjas alkotó neve ma került nyilvánosságra az Aegon Székházában tartott sajtótájékoztató keretében, a díjátadás pedig…

AEGON Művészeti Társdíj 2008 Tovább

Charley nénje

Brandon Thomas - Aldobolyi-Nagy György - Szenes Iván: Charley nénje címû zenés játékának 50. elõadása 2008. október 28-án 19 órakor lesz a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában.

Charley nénje Tovább

Budapesti Színházi Tanács

A budapesti színházi szervezetek delegáltjai és a nézõket képviselõ civilek pénteken megalakították a Budapesti Színházi Tanácsot. A Fõvárosi Közgyûlés döntése alapján életre hívott testület szakmai javaslatokkal, véleményekkel fogja segíteni a színházi élettel kapcsolatos döntéshozatalt -…

Budapesti Színházi Tanács Tovább

Erről szól a színház is

Trill Zsolt a beregszászi társulat alapító tagja volt. Útja azóta is összekapcsolódik a társulatot vezető Vidnyánszky Attila útjával. Őt követve szerződött Debrecenbe, ahol már több fontos szerepet is eljátszott. A két utóbbi előadásában (Oblom-off; Fodrásznő) kiemelkedő teljesítményt nyújt. Az…

Erről szól a színház is Tovább

Ének az esőben

Itt ülök a Pécsi Nemzeti Színház sajtóirodájában, és - mint azt nyilván sejtik - ezt az irományt alkotom. Az utcáról valami iszonyú üvöltés szűrődik be.

Ének az esőben Tovább

Fekete Péter - Eger

Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott...- ki ne érezte volna már magát így? De mit is jelent a feketepéterség? Erre keresi a választ a Gárdonyi Géza Színház, aki nem egyszerûen felújítja a klasszikussá vált operettet, hanem azt mutatja meg, mit jelent ma, mit jelenthet a mi életünkben a Fekete…

Fekete Péter - Eger Tovább

"Lully színházi zseni volt"

William Christie 1987-ben az Arts florissants karmestereként, az akkori "cinkosaival", Jean-Marie Villégier rendezõvel és Francine Lancelot koreográfussal vitték színre Lully: Atys címû operáját, kirobbanó sikerrel. Ez az elõadás lett a barokk újrafelfedezésének nyitánya.

"Lully színházi zseni volt" Tovább

Bajári Levente sikere

Bajári Levente, a Magyar Nemzeti Balett elsõ magántáncosa a hazai és külföldi balettgálákon egyaránt sikerrel szereplõ "Point" címû mûve után - Way of Words címen - új darabot koreografált, amelyet elõször a Donyecki Balettsztárok Fesztiválján mutatott be.

Bajári Levente sikere Tovább

Ádám Ottó 80 éves

A Madách Színházban Féner Tamás fotóiból nyílt kiállítás. A  Tolnay Szalonban visszarepültünk az idõben, a megfejthetetlen múltban kalandoztunk. Ádám Ottó a magyar színházmûvészet meghatározó alakja, évtizedekig volt a Madách fõrendezõje, igazgatója és most 80. születésnapja alkalmából legendás…

Ádám Ottó 80 éves Tovább

F.G. Lorca: Vérnász

A Honvéd Színház új bemutatójára október 24-én kerül sor a Szkéné Színházban. A Vérnász címû elõadás egy esküvõ története flamencóra írva, ahol a mulatság sangría és pálinkagõzébe baljós dallamok keverednek.

F.G. Lorca: Vérnász Tovább
süti beállítások módosítása