Rosszírások estje

TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja Rosszírások estje címû elõadását a  Sirályban, 2008. március 10-én, hétfõn 22:00 órától.

Rosszírások estje Tovább

Zsírpróba

A Blog the Theatre - ’nomen est omen’, olyan blogszövegeket kutat fel az interneten, melyek közérdeklõdésre tarthatnak számot és stílusuk és tematikájuk miatt színházi feldolgozásra is alkalmasak. A projekt elsõ szakaszában az úgynevezett blogvadászok kiválasztottak 15-20 blogot, s ezek…

Zsírpróba Tovább

Színházi törvény

A magyar színház-finanszírozási rendszer átalakítását, a több évre szóló támogatások bevezetését és a magántõke bevonását is sürgették a LOW fesztivál keretében rendezett szerdai budapesti kerekasztal-beszélgetés magyar résztvevõi, akik az antwerpeni Toneelhuis Színház vezetõinek segítségével a…

Színházi törvény Tovább

I. Észt Hét

Az Észt Köztársaság idén ünnepli kikiáltásának 90 éves jubileumát. A z évforduló alkalmából, 2008. március 10-16-a között kerül megrendezésre az elsõ Észt Hét Magyarországon, három helyszínen: Budapesten, Szegeden és Szombathelyen.

I. Észt Hét Tovább

Etűdök a Nőről

Erdeõs Anna elsõ önálló produkciója látható Etûdök a Nõrõl címmel a Spinoza-házban, 2008. március 9-én. Zenés monológest hegedûvel és harmonikával.

Etűdök a Nőről Tovább

Feydeau: Bolha a fülbe

Egy nadrágtartóval kezdõdött minden, amelyet Victor Emanuel Chandebise kölcsönadott unokaöccsének, Camille Chandebisenek, aki ott felejtette a Felhergelt Bakmacska elnevezésû hotelben, amely a nevébõl ítélve, nem családi panzió.

Feydeau: Bolha a fülbe Tovább

Pelsőczy Réka rendezése

Pelsõczy Réka Kapolcson debütált Én egy szemüveges kisfiú vagyok! címû rendezése látható március 12-én, szerdán 22 órakor a Gödör Klubban.

Pelsőczy Réka rendezése Tovább

30 éves a szentesi drámatagozat

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozata az idén harmincéves. A színházi életnek számos nagyszerû mûvészt adó gimnáziumi tagozat március 7-én, pénteken 19 órától a budapesti Spinoza Házban vendégeskedik.

30 éves a szentesi drámatagozat Tovább

Hólyagcirkusz hírek

Az elõzõ évadban Jeles Andrással már megkezdett, színházi rendezõkkel való kooperáció folytatásaként a Hólyagcirkusz Társulat Lukáts Andorral közösen létrehoz egy új elõadást. A próbák már február elején elkezdõdtek a Sanyi és Aranka Színházban, a bemutató idõpontja: 2008. június 1.

Hólyagcirkusz hírek Tovább

7. L1 Kortárs Táncfesztivál

Hetedik alkalommal rendezi meg a sokszínû L1 Kortárs Táncfesztivált, a tíz évvel ezelõtt alakult társulás, az L1. A négy alkotóból álló csapat egy ferencvárosi gyártelep üzemcsarnokában hozza létre izgalmas, kortárs, újító darabjait, melyeket a fesztivál estjein, több neves hazai és nemzetközi…

7. L1 Kortárs Táncfesztivál Tovább

A Finita la Commedia

A Finita la Commedia alkotócsoport 2008. február 29-én és március 1-én Helsinkiben - a kortárs táncot, táncszínházakat befogadó helyszínen - a  ZODIAK-ban mutatta be Emberkönyv címû elõadását, a Magyar Napok keretében. A fellépés lehetõsége a 2007-es Fringe Fesztivál szakmai díja is volt egyben,…

A Finita la Commedia Tovább

Ez egy jó színház

Tavaly márciusban egyetlen évre bízta meg a városi önkormányzat Znamenák Istvánt a kaposvári színház vezetésével. A képviselõ-testület február 28-i ülésén döntött az új pályázat kiírásáról. A szakmai-szakértõi bizottságba meghívják majd Giber Vilmost, az Oktatási Tudományos és Kulturális Bizottság…

Ez egy jó színház Tovább

Nyugat 2008-1908

Száz éve annak, hogy a Nyugat elsõ száma megjelent. Megpróbáljuk felérni ésszel, hogy mi volt ez. Mások is, sokan megpróbálják, ki-ki a maga eszközeivel. A színház - jelesül az Örkény Színház - nem méltatni akar és nem elemezni, de még csak nem is irodalmi estet rendezni a Nyugatban közölt…

Nyugat 2008-1908 Tovább

Gulliver behajózik

A komáromi Jókai Színház színpadára elõször április 22 -én hajózik be a sokat látott oxfordi hajóorvos. A Fogi Színháza produkciója 2007 május 7 -i bemutatója óta körbehajózta szinte az egész országot, de határon túlra most evez elõször.

Gulliver behajózik Tovább

Szereplőválogatás!

Szüzsé Szabadszínház 2008. április 25-én tagfelvételt tart, és egy várhatóan júniusban mûsorra tûzött darabjához szereplõket keres.

Szereplőválogatás! Tovább
süti beállítások módosítása