Elhunyt Tamás Anna

Február 10-én elhunyt Tamás Anna erdélyi származású díszlet-, jelmez- és divattervező, a kortárs erdélyi magyar kepzőművészet meghatározó alakja. Faliszőnyegeivel, textilművészeti és festészeti alkotásaival, díszlet-és jelmezterveivel, később meg divatterveivel egyaránt vált ismertté az egész…

Elhunyt Tamás Anna Tovább

Felhívás meghallgatásra! - PS Produkció

A PS PRODUKCIÓ már bemutatott és jövőbeni előadásaihoz meghallgatást hirdet előképzettséggel rendelkező, 18. életévüket betöltött fiatal professzionális énekesek és táncosok részére.

Felhívás meghallgatásra! - PS Produkció Tovább

Káin és Ábel

Akinek testvére van, az már mondta, vagy mondták rá, hogy:„ téged jobban szeretnek", vagy ha nem mondta, akkor gondolta... vagy gondolták róla...

Káin és Ábel Tovább

'Szép és őszinte mese'

A Miskolci Nemzeti Színház nagyszínpadán pénteken debütált Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb operettje, A mosoly országa. Az előadás rendezője Halasi Imre, a szereposztásban pedig többek között olyan nevek szerepelnek mint Vadász Zsolt, Balczó Péter, Miksch Adrienn, Eperjesi Erika vagy Teremi Trixi.

'Szép és őszinte mese' Tovább

Aki Kaurismäki: Bohémélet

A „Bohémélet" szülőatyja Henri Murger, apja háziúr volt Párizsban, bérlői pedig főleg szegény művészek voltak. Közöttük nőtt fel a kis Henri. Később egy ügyvéd küldönceként dolgozott, ám hamarosan az ügyvéd megelégelte, hogy alkalmazottja többet beszélget az említett művészekkel, mint amennyit…

Aki Kaurismäki: Bohémélet Tovább

MGP: Mimí, a világ legbutább nője

TITKÁR súgva. Csinosan bútorozott szalon tizenötödik Lajos stílusában. ANNIE. Szerencsétlen! Hiszen ezt nem kell súgni! (...) Ezt a kárpitosnak kell súgni, az előadás előtt. A színésznek csak azt, amit beszél.

MGP: Mimí, a világ legbutább nője Tovább

Ladányi Andrea Egerben koreografál

A Liszt Ferenc- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, érdemes művész készíti a Maya című operett koreográfiáját. A munka már javában zajlik, a bemutató február 26-án lesz a Gárdonyi Géza Színházban.  

Ladányi Andrea Egerben koreografál Tovább

Visky András: Tirami su

Magyarországi Visky András ősbemutatóra készül az Aranytíz. Az erdélyi szerző darabját Bodolay Géza rendezésében láthatja a nagyérdemű február 14-től az V. kerületi Aranytíz Kultúrházban. A Szegedi Nemzeti Színházban február 17-én debütál az előadás.

Visky András: Tirami su Tovább

Boldogtalanok a Katonában

Február 15-én este 7 órakor a budapesti Katona József Színházban vendégszerepel a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Füst Milán drámájával. A Koltai M. Gábor rendezte produkció főszerepeit Farkas Ignácz, Tánczos Adrienn és Pap Lujza játsszák.  

Boldogtalanok a Katonában Tovább

Tempest: Without a Body

Lemi Ponifasio és társulata először vendégszerepel Párizsban. A Théatre de la Ville-ben mutatták be Tempest: Without a Body (Vihar : Test nélkül) című produkciójukat, amelyet Claire Verget, a színház táncprogramjáért felelős vezetője Brüsszelben, a Kunstenfestivaldesarts-on látott.

Tempest: Without a Body Tovább

Aegon-est a Nemzetiben

A Képzett társítások - AEGON-estek a Nemzetiben keretében Alföldi Róbert várja újabb vendégeit 2010. február 25-én, csütörtökön 19 órától. A Gobbi Hilda Színpadon aznap este Balázs Attila író, műfordító és Bollók Csaba filmrendező  találkozásának lehetünk szem- és fültanúi, Dresch Mihály…

Aegon-est a Nemzetiben Tovább

Premierek, műhelymunka...

Két premier, izgalmas műhelymunka, szerb és olasz rendező, színjáték és musical - a Miskolci Nemzeti Színház februárban zajló munkája címszavakban.

Premierek, műhelymunka... Tovább
süti beállítások módosítása