Hogy mulassunk? - mielőtt saját választ adnánk..

Vannak névváltoztató spiccesek, búsuló, táncoló, danoló részegek, anekdotázó mámorosak, antialkoholisták... Mielőtt eldöntenénk, melyik kategóriába tartozunk, eláruljuk, hogy mulatott  régen Molnár Ferenc, Szép Ernő, Fedák Sári, Bajor Gizi, Katinthy, és a többiek... 

Hogy mulassunk? - mielőtt saját választ adnánk.. Tovább

Leglegek - 2011 a Színház.hu-n

Cikkünkben összegeztük, kit kedveltek a legjobban olvasóink 2011-ben, melyek voltak a legérdekesebb kommentek, legnépszerűbb cikkek, melyek bizonyultak a legkülönösebb keresőszónak és a nagyvilágból is kiválasztottunk néhány hírt, amelyet a színházi események mellett fontosnak tartunk. Boldog új…

Leglegek - 2011 a Színház.hu-n Tovább

Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula emlékezik Garas Dezsőre

A pénteken elhunyt Garas Dezső december végén lépett utoljára színpadra a Jó estét nyár, jó estét szerelem című darabban, a Nemzeti Színházban - idézte fel Törőcsik Mari, akivel a művész pályája során gyakran játszott együtt, és akihez szoros barátság fűzte.

Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula emlékezik Garas Dezsőre Tovább

Meghalt Garas Dezső

Hetvenhét éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Garas Dezső Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház társulatának tagja szombaton - közölte a színész családja és a Nemzeti Színház.

Meghalt Garas Dezső Tovább

Bodrogi Stohlról mesélt

Stohl András és Bodrogi Gyula két generációhoz tartozik, mégis olyan mély barátság szövődött közöttük, mintha együtt koptatták volna az iskolapadot. 

Bodrogi Stohlról mesélt Tovább

Hogy indul az év a Nemzetiben?

A Nemzeti Színház és a Danubia Zenekar közös hangversenysorozata januárban, február elején pedig két bemutató, A tanítónő és a Náthán gyermekei várja a budapesti Nemzeti Színház közönségét.

Hogy indul az év a Nemzetiben? Tovább

Ki fizeti az egri színház 60 milliós tartozását?

A Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház sorsa volt a tét az egri rendkívüli közgyűlésen csütörtökön. A két intézmény januártól a városé lesz, de a helyzet nem rózsás a Heves megyei Hírlap beszámolója szerint.

Ki fizeti az egri színház 60 milliós tartozását? Tovább

Fordulópont - Varázshegy próbanapló 7. rész

Rendezőnk, Szikora János az elmúlt két napban emlékezőpróbát tartott, ami annyit jelent, hogy az eddigi jeleneteket mind felelevenítettük, újra és újra megismételtük. Egy emlékezőpróba azonban több fázisból áll. Először a rendelkező próbán kidolgozott alapkérdéseket tisztázzuk. A „járásokat” ,…

Fordulópont - Varázshegy próbanapló 7. rész Tovább

Janza Kata készül az Újévi Gálára

Janza Kata nagy boldogságban, családjával ünnepelte a karácsonyt, de örült annak is, hogy december 26-án már legkedvesebb szerepét, Mrs. Danverst alakíthatta a Rebeccában. Közben pedig készül az Újévi Operett Gálára, valamint következő premierjére, a Veled, Uram! című rockoperára.

Janza Kata készül az Újévi Gálára Tovább

Mit láthatunk szilveszterkor a színházban?

Főként vígjátékok és zenés darabok szerepelnek az év utolsó napján a budapesti színházak műsorán: a Vígszínház a Lenni vagy nem lenni, a Budapesti Operettszínház a  Miss Saigon, a Radnóti Színház a Főfőnök, a Centrál Színház a Fekete Péter, az Örkény Színház pedig a Tarelkin halála című…

Mit láthatunk szilveszterkor a színházban? Tovább
süti beállítások módosítása