Pécsi Corso - pécsi színészek vallanak

 A Pécsi Corso-ban a Pécsi Nemzeti Színház művészei egy kávé mellett rendszeresen betekintést engednek mindennapjaikba, mesélnek álmaikról, színházi munkáikról, magánéletükről, kulisszatitkokról.

Pécsi Corso - pécsi színészek vallanak Tovább

Zsolnay negyed - A vártnál kevesebb pénzből gazdálkodik

Áprilisra teljessé válik Kelet-Közép- Európa legnagyobb kulturális "élményparkja", a pécsi Zsolnay negyed. A baranyai megyeszékhely eredetileg 2010-re szerette volna megépíteni a negyedet, hisz abban az évben volt Pécs Európa kulturális fővárosa, ám a 11 milliárdos - alapvetően uniós finanszírozású…

Zsolnay negyed - A vártnál kevesebb pénzből gazdálkodik Tovább

Közönségtalálkozóval jön "A fiú a tükörből"

Március 19-től új helyszínen, mérsékelt helyárakkal folytatja sorozatát az igaz történet alapján játszódó "A fiú a tükörből avagy rekviem a gyerekkorért" című előadás. A Millenáris Fogadó Padlásszínházában az előadások után, a tervek szerint, közönségtalálkozót tartanak a szerző Paulinyi Tamás, az…

Közönségtalálkozóval jön "A fiú a tükörből" Tovább

A közönséggel cinkosságban - Kiss Csaba DESZKA-válogató mesélt

Szerzőként és rendezőként – saját működésem kritikájaként – is folyton azt érzem: a kortárs drámákban nem jutunk el a valódi konfliktusokig – mondja Kiss Csaba. Az idei DESZKA Fesztivál, a kortárs magyar drámák debreceni seregszemléjének egyik válogatója ez ügyben a szerzők, a színházak és a…

A közönséggel cinkosságban - Kiss Csaba DESZKA-válogató mesélt Tovább

70 millióval kevesebb támogatást kap a szegedi színház

Bár az előző évihez képest 70 millió forinttal csökkent idén a Szegedi Nemzeti Színház állami támogatása, és ezt az önkormányzat sem tudta pótolni, a teátrum vezetése nem tervez létszámleépítést, inkább a produkciókon takarékoskodik – számolt be a Délmagyar.

70 millióval kevesebb támogatást kap a szegedi színház Tovább

Bombariadó volt a pécsi színházban

Kiürítették a Pécsi Nemzeti Színházat a szombat esti előadás kezdete után, mivel egy telefonáló bombával fenyegetőzött. Az épületben nem találtak robbanószerkezetet.

Bombariadó volt a pécsi színházban Tovább

Kovács György-díjat kap Bányai Kelemen Barna

Bányai Kelemen Barna, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művésze kapja az idén az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Kovács György díját. A díjátadó ünnepségre 2012. április 14-én a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet dísztermében kerül sor.

Kovács György-díjat kap Bányai Kelemen Barna Tovább

Június a fesztiválok hónapja lesz Miskolcon

A nyár első hónapjában számos kulturális esemény várja a látogatókat Miskolcon: lesz Borsodi és Gyerek Fonó a várban, megtartják a nemzeti összetartozás napját, bemutatkozik Gömörország és természetesen megrendezik az operafesztivált is, amely a színházban és szabadtéren várja a műfaj…

Június a fesztiválok hónapja lesz Miskolcon Tovább

Ismét kiírták a pályázatot a Vörösmarty Színházra

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Vörösmarty Színház (8000 Székesfehérvár, Fő u. 8.) vezetői (igazgatói) munkakörének betöltésére. A korábbihoz képest 95 millióval nőtt az intézmény költségvetése.

Ismét kiírták a pályázatot a Vörösmarty Színházra Tovább

A papnő Marosvásárhelyen jár

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban vendégszerepel a budapesti Krétakör kortárs művészeti központ és produkciós iroda Schilling Árpád A papnő című darabjával.

A papnő Marosvásárhelyen jár Tovább
süti beállítások módosítása