Tigris és hiéna Sopronban

A héten megtartották Petőfi Sándor Tigris és hiéna című történeti drámájának első olvasópróbáját a Soproni Petőfi Színházban. A darabot Katona Imre rendezi, a főszereplő Bánsági Ildikó Kossuth-díjas színművész, a bemutató januárban lesz.

Tigris és hiéna Sopronban Tovább

Rizsakov a Csokonai Fesztiválon

A kortárs orosz színház egyik nagy újítójával, Viktor Rizsakov rendezővel több alkalommal is találkozhatnak a nézők a Csokonai Fesztilávon. Rizsakov jegyzi a POSZT-díjas debreceni Fodrásznőt, a tavalyi Illúziókat, a pilseni fesztivált megjárt vihar.opus.post című előadást, valamint az Aidát.

Rizsakov a Csokonai Fesztiválon Tovább

Legyen Ön is a Tamási Áron Színház mecénása!

A kultúra fejlődésének, a színházak virágzásának minden időben feltétele volt az erős mecenatúra. Sepsiszentgyörgy városa korunk azon kevés kulturális központjainak egyike, ahol a gazdasági élet előmozdítói egyben a kultúra fő támogatóinak is bizonyulnak.

Legyen Ön is a Tamási Áron Színház mecénása! Tovább

Színházat inspiráltak a bambuszerdők

Nem csak a fenntartható építkezésre jó példa, de még meditációs helynek sem utolsó, ideiglenes színház épült Hollandiában. A TAAT legújabb építménye, a Khor I nevű színháza ugyanis egy olyan meditációs épület, melyet a bambuszerdők inspiráltak.

Színházat inspiráltak a bambuszerdők Tovább

Magyar sikerek New Yorkban

Sikert aratott kéthetes New York-i vendégszereplésén a győri Vaskakas Bábszínház és a Fitos Dezső Társulat, ahol egy újabb meghívás lehetősége is felvetődött; egy jövő nyári washingtoni fesztiválon való részvétel került szóba - mondta Kocsis Rozi, a bábszínház igazgatója szombaton, hazaérkezésük…

Magyar sikerek New Yorkban Tovább

Elhunyt Witz Éva jelmeztervező

Elhunyt Witz Éva jelmeztervező, a Magyar Televízió (MTV) egykori munkatársa - tudatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombaton az MTI-vel. A Balázs Béla-díjas művészt életének 82. évében, pénteken érte a halál. Witz Évát a közmédia saját halottjának tekinti.

Elhunyt Witz Éva jelmeztervező Tovább

Az utolsó betyár a Duna műsorán

A Komáromi Magyar Lovas Színház Az utolsó betyár című előadását júliusban rögzítette a közmédia stábja, a 125 perces előadást vasárnap este nyolc órakor láthatják a nézők a Duna műsorán.

Az utolsó betyár a Duna műsorán Tovább

A Lord Of The Dance Magyarországra érkezik

Novemberben ismét hazánkban turnézik a világ egyik legnépszerűbb tánc-showja, a Lord Of The Dance. Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend.

A Lord Of The Dance Magyarországra érkezik Tovább
süti beállítások módosítása