Klasszikusok a német operaházak ünnepi műsorán

Karácsonytól újévig népszerű és hagyományos klasszikusokat játszanak a németajkú operaházak: A diótörőt, A varázsfuvolát, valamint a Jancsi és Juliskát. A tapasztalatok szerint jócskán gyarapszik a bevétel, a kísérletező produkciókat ilyenkor a legtöbb helyen mellőzik.

Klasszikusok a német operaházak ünnepi műsorán Tovább

Karácsonyi és újévi előadások a hazai pódiumokon

A "legkarácsonyibb" mű, Csajkovszkij A diótörő című balettje áll a hagyományos karácsonyi programok középpontjában szerte az országban: nemcsak a Magyar Állami Operaházban, hanem Miskolcon és Szegeden is látható az ünnep napjaiban.

Karácsonyi és újévi előadások a hazai pódiumokon Tovább

L. Simon: Nagy eredmény a visszakapott támogatás

A kormány hónapokkal korábban 2.4 milliárd forintot zárolt a kulturális államtitkárság költségvetéséből, ám abból több mint 1.1 milliárdot visszakapott, így a független színházak a teljes támogatási keretet megkapják majd - közölte L. Simon László kultúráért felelős államtitkár a Közbeszéd…

L. Simon: Nagy eredmény a visszakapott támogatás Tovább

Főtéren a Mária Debrecenben

Vidnyánszky Attila rendezésében egyedülálló produkciót mutatnak be advent negyedik vasárnapján délután négy órától a debreceni főtéren.

Főtéren a Mária Debrecenben Tovább

MMA-tagok nyilatkoztak Fekete György mellett

A Magyar Művészeti Akadémiát (MMA) és annak elnökét, Fekete Györgyöt felhasználva a kormány ellen indult "hecckampány" - áll abban a több MMA-tag, köztük Czakó Gábor író, Mezey Katalin költő, műfordító, Schrammel Imre keramikus, Somogyi Győző és Szemadám György festők által jegyzett nyilatkozatban,…

MMA-tagok nyilatkoztak Fekete György mellett Tovább
süti beállítások módosítása